«ماهیت متفاوت جنگ آینده»عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم صالح اسکندری است که در آن میخوانید؛"ما باید برای جنگی آماده شویم که ماهیت آن با ماهیت جنگ هشت ساله کاملا متفاوت است و هنر در این است که ما بتوانیم متناسب با جنگ آیندهای که در پیش داریم خود را تطبیق دهیم. ما باید با پایه و اساس قرار دادن تجربیات دفاع مقدس برای جنگ آینده آماده شویم، چراکه ماهیت آن بسیار متفاوت با جنگ گذشته خواهد بود." آنچه خواندید فرازی از سخنان اخیر فرمانده سپاه پاسداران سردار عزیز جعفری است که در حاشیه افتتاح دومین نمایشگاه تخصصی توانمندیهای بهداری در رزم نیروهای مسلح بیان شد.
این گزاره به لحاظ فرایند "تلقین و تداعی معانی" در ذهن مخاطبین از منظر تحلیل گفتمان حاوی پیام های زیر است:
1- جنگ جدیدی در پیش است.
2- ماهیت این جنگ با هشت سال دفاع مقدس متفاوت است.
3- باید خود را متناسب با شرایط جنگ جدید تطبیق دهیم.
4- تجربیات دفاع مقدس پایه و اساس جنگ آینده است.
متخصصان علوم جنگ می گویند منجنیق ها زمانی پر می شوند که یک گلادیاتور حوصله تماشاچی ها را به سر می برد و یارای زمین زدن دیگری نیست اما هنوز دهانش پر است از بلوف های توخالی. جنگ روانی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی که از چند ماه پیش بر علیه جمهوری اسلامی ایران شدت گرفته حوصله هر ناظر بی طرفی را به سرمی برد. آنها اگر یارای به زانو درآوردن ایران از طریق تحریم های اقتصادی و تهدیدهای سیاسی بودند تا کنون این اتفاق رخ داده بود اما نه تنها این اقدام را صورت نمی دهند بلکه هر روز یک پا عقب تر می کشند. سنای آمریکا اخیرا در مصوبهای بر ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای تاکید کرد و در عین حال دولت این کشور را از اقدام نظامی علیه ایران باز داشت. معاون پیشین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل میگوید حمله نظامی به ایران بر سر برنامه انرژی اتمی این کشور، تل آویو را به گرداب جنگی فاجعه بار میکشاند. «اندیشکده استراتفور» در مقالهای به نوشته «جورج فرایدمن» آورده است: جنگطلبی اسرائیل به معنی قریبالوقوع بودن یک حمله نیست، بلکه به معنی حمایت از دستورکار آمریکا برای منزوی کردن و حفظ فشار روی ایران است. «فارن پالیسی» نیز در گزارشی به نوشته «یوهان گالتونگ» نوشت:اسرائیل با حمله به ایران بیش از پیش منزوی خواهد شد و زخم جدی خواهد خورد.
آنها به زعم خود در حال پا پس کشیدن هستند اما نمی دانند که ناقوس جنگ در منطقه را به صدا در آورده اند و در حال تدارک یک جنگ بزرگ در خاورمیانه هستند که اول دامن خود آنها را خواهد گرفت. جنگی که ماهیت آن به مراتب با سایر جنگ های خاورمیانه و به خصوص جنگ ایران و عراق متفاوت است. برخی از این تفاوت ها از این قرار است:
1- در این جنگ طرف مقابل یک کشور مسلمان نیست بلکه رژیمی سرطانی است که امنیت را از منطقه خاورمیانه سلب کرده است و افکار عمومی در منطقه به صورت یک جا بر علیه این رژیم است. اگر در جنگ ایران و عراق احتیاط هایی به خاطر ملت مسلمان و شیعه عراق صورت می گرفت مسلما این احتیاط ها در خصوص غاصبان سرزمینی که به زور اموال و نوامیس مسلمین را مورد تعرض قرار داده اند لحاظ نخواهد شد.
2- به تعبیر رهبر معظم انقلاب "دوران بزن در رو”(31/6/86) گذشته است و دشمن باید بداند در صورت کوچکترین تعدی به خاک جمهوری اسلامی پاسخ سخت ودردناکی از سربازان ایرانی خواهد شنید که تا مدتها پژواک آن در گوشهای جهانیان صدا کند.
3- تمام واقعیات و تحلیل ها حکایت از آن دارد که در 33 سال گذشته موضع جمهوری اسلامی هم در داخل و هم در خارج تقویت شده و در مقابل جایگاه و نقش منطقه ای و فرا منطقه ای دشمنان ایران تضعیف شده است. این موضوع نیاز به یک وزن کشی و بالانس جدید قدرت دارد که ماهیت جنگ آینده را متفاوت می کند.
4- با توجه به پیشرفت فناوری های نظامی به خصوص در عرصه های موشکی و الکترونیکی و با توجه به موضع تدافعی جمهوری اسلامی گرایش به خلاقیت در بین نیروهای مسلح را بیش از سایر بخشها تشجیع نموده و کشور امروز شاهد موفقیتهای سربازان انقلاباسلامی در فناوریهای نوین نظامی است. این مسیر لزوما جای پای دنیای غرب نیست بلکه میتوان از راههای میانبر و بومی برای نیل به این پیشرفت علمی بهره برد که به خودی خود موجد فرصت های جدیدی در نبرد نظامی خواهد بود. دستاوردهای نیروهای مسلح تائیدی بر این ادعاست که میتوان به ظرفیتهای بومی کشور اعتماد کرد.
5- احساس امنیت و آسودگی خاطر زمینه ساز پیشرفت مادی ومعنوی هر ملتی است وامروز ملت ایران به واسطه نیروهای مسلح قدرتمند وهوشیار خود از چنین احساس شکوهمند ملی برخوردار است. چنین احساسی در هیچ یک از دورههای تاریخی وجود نداشته است. حتی در اوج تمدن ایرانی اسلامی در دوره صفوی ضعف تکنولوژیک در عرصه نظامی و نگاه به بیگانگان برای به دست آوردن چند قبضه توپ عزت ایرانیها را لکهدار میکرد.
همین موضوع ماهت جنگ آینده را متفاوت از 8سال دفاع مقدس می کند. در آن دوران احساس ناامنی بخصوص ناشی از حوادث سالهای ابتدای انقلاب هنوز وجود داشت اما امروز جمهوری اسلامی در اوج ثبات و اقتدار قرار دارد.
6- نسلهای سوم و چهارم انقلاب که از شور و شعور انقلابی بیشتری نسبت به اسلاف و پدران خویش برخوردارند و به تعبیر مقام معظم رهبری اگر از آنها جلوتر نباشند عقب تر نیستند یکی دیگر از سرمایه های عظیمی است که مایه اقتدار ایران شده است. سردرگمی دشمنان نظام اسلامی درنحوه مقابله با مواضع جدی ایران درمسائل مختلف از جمله پرونده هستهای ناشی از اعتماد به نفس وخلاقیت جوانان این زاد بوم است. امروز بالغ بر 80 درصد دانشمندان هسته ای کشور متولدین سالهای پس از انقلاب اسلامی هستند. انقلابی که نسل سوم آن به آرمانها و شعارهای انقلابیون سلف وفادارمانده اند و حتی از آنها نیز جلو زده اند جنگ متفاوتی را در مصاف با دشمنان صهیونیستی خواهد آفرید. انقلابی که نسل سوم آن برای ماندنش شهید داده اند. احمدی روشن ها، رضایی نژاد ها و ... شهدای نسل سوم انقلاب هستند.
شهید مهندس احمدی روشن متولد 17 شهریور 1358 و فارغالتحصیل 1381 رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و معاون بازرگانی سایت نطنز بود و یا شهید دکتر داریوش رضایی نژاد که در 29 بهمن سال1356 در شهرستان آبدانان از شهرستانهای استان ایلام به دنیا آمد و در نهایت مظلومیت مرداد ماه امسال (1390) در یک اقدام مذبوحانه تروریستی توسط سرویس های جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه خانواده اش مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید.
7- اوباما و میت رامنی رقیب جمهوریخواهش در حالی در ساز جنگ می دمند که امریکاییها هنوز بوش را برای کشتههایشان در عراق نبخشیدهاند.
بوش از نظر شهروندان آمریکایی یک دروغگو است . تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر وجود سلاحهای کشتارجمعی هسته ای در عراق یافت نشده و تمام حدس وگمانهای نومحافظه کاران غلط از کار در آمده است . هزینه دو جنگ سنگین عراق وافغانستان مالیات دهندگان آمریکایی را خشمگین کرده وبر رونق کمپانی های اسلحه سازی افزوده است .
8- هرگونه حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران بدون چراغ سبز آمریکا غیر محتمل است. منافع حیاتی آمریکا در تیررس موشکهای میانبرد ودوربرد ایران قرار دارد . در صورت کوچکترین تعرض به خاک ایران آمریکا ضربات وحشتناکی را دریافت خواهد کرد .
آمریکاییها در صورت چنین حماقتی نفت 100 دلاری اوپک را در آستانه سرمای زمستان تا 500 دلار در بازارهای نیویورک معامله خواهند کرد.
9- جمهوری اسلامی ایران از بدو انقلاب اسلامی طرفدار رویکردهای انسانی در فرایندهای قدرت سازی بوده و در سهدهه گذشته نشان داده است که هیچ وقت تهدیدی برای منطقه و جهان نبوده است. امروز بسیاری از تحلیلگران از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک "ابرقدرت منطقه ای" یاد می کنند که توانسته بدون توسل به قوای سخت، دشمن اصلی خود یعنی آمریکا را پای میز مذاکره -بخوانید محاکمه- بکشاند و حوزه نفوذ خود را از دروازه های چین تا سواحل مدیترانه بگستراند.
10- یکی دیگر از مواردی که ماهیت جنگ آینده را متفاوت می کند محاسبات غلط دشمن است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی مثل سال های آغاز دفاع مقدس دچار توهم و خود بزرگ پنداری شده اند و همین خطا در تحلیل باعث شکست سخت دشمن و پیشروی های جبهه انقلاب اسلامی خواهد شد.32سال پیش دشمن تصور می کرد با حمله به ایران و فتح خرمشهر توسط صدام بد عاقبت،انقلاب اسلامی از پای در می آید و نظام اسلامی متزلزل می شود.غافل از اینکه بازپسگیری این شهر فتح الفتوح و مقدمه پیروزی های بعدی ایران بود.تاجایی که صدام و دولت های پشتیبان وی مثل آمریکا،انگلیس،رژیم صهیونیستی،آلمان،فرانسه و ... بیم آن داشتند که با کشیده شدن جنگ به خاک عراق معادلات منطقه ای دستخوش تحولات جدی قرار گیرد. مثلا یکی از محاسبات غلط دشمنان انقلاب اسلامی بخصوص آمریکا تصویر موهومی است که آنها از معارضین نظام در داخل و خارج از کشور دارند.
جریان معارض در ایران نه تنها در متن تحولات سیاسی نیست بلکه حتی قرار دادن آن در حاشیه نیز نوعی مبالغه است. حاصل جمع معارضین انقلاب اعم از سلطنت طلبان، منافقین، بهائی ها، سکولارها، تجزیه طلبان و... در این کشور رای شان از آرای باطله نیز کمتر است. اما در پایان این نوشتار ذکر یکی از جملات معروفی که از شهید حسن باقری از طراحان و مبتکران عملیات بیت المقدس (در این عملیات طی23 روز نبرد، خرمشهر از عراق بازپس گرفته شد،16000 نفراز نیروهای دشمن به هلاکت رسیدند و19000 نفر اسیر شدند) به یادگار مانده خالی از لطف و برکت نیست:
”باید به خود جرات داد،ما می توانیم.”
امروز هیچ قدرتی در دنیا قادر نیست با یک مجموعه انسانی هوشمند که ایمان،عزم،همت و فداکاری را شاخص و معیار کار خود قرار داده مقابله کند.