یک بررسی آماری نشان می دهد که از بین 286 نماینده مجلس نهم 90 نفر دارای مدرک تحصیلی دکترا هستند.
مجلس هشتم، در آخرین سال فعالیت خود، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، تنها کسانی می توانند نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی شوند که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا معادل آن باشند و بر همین اساس انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی طی دو مرحله در 12 اسفند سال گذشته و دیگری در 15 اردیبهشت سال جاری برگزار شد ، پس بنای مجلس نهم 'مجلس کارشناسان ارشد ' شد.
با ابطال دو حوزه انتخابیه در دماوند و تنکابن ،مجلس نهم با 286نماینده فعالیت خود را در هفتم خرداد ماه آغاز کرد.
در بررسی این بررسی آماری ، از بین 286 نماینده مجلس نهم تنها 90 نفر 'مدرک دکترا' داشته و حدود نه نفر نیز دانشجوی دکترا هستند .
همچنین از این میان ، 115 نفر مدرک کارشناسی ارشد دارند.
از بین 286 نماینده در خانه ملت تنها 37 نفر دارای مدرک تحصیلی در 'سطح کارشناسی' بوده ،که این نمایندگان از بند شروط نمایندگان برای انتخابات در مجلس نهم مبنی بر اینکه کسانی که از سابقه اجرایی پنج ساله و سابقه نمایندگی برخوردار هستند می توانند با مدرک کارشناسی به مجلس راه یابند، استفاده کرده اند .
همچنین 34 نماینده مجلس نیز از' تحصیلات حوزوی' برخودار هستند.
**کمیسیونی که تمامی اعضا آن دکتر هستند
بر اساس این گزارش، تمامی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دارای مدرک تحصیلی دکترا هستند.
**کمیسیونی که بیشترین کارشناسان ارشد را دارد
در بین کمیسیون های مجلس نهم ،کمیسیون اقتصاد با 25 عضو ، 16نماینده دارای مدرک کارشناسی ارشد را در خود جای داده است .
**بیشترین و کمترین دکترا
در تمام کمیسیون ها ، نمایندگانی که دارای مدرک دکترا هستند حضور دارند اما دراین میان کمیسیون بهداشت و درمان با 19 عضو به عنوان بیشترین نماینده با مدرک دکترا و کمیسیون قضایی و اصل نود هر کدام با دو نماینده به عنوان کمترین نماینده دارای مدرک دکترا شناخته شدند.
**کمیسیون های خالی از روحانیون مجلس
از بین چهارده کمیسیون در مجلس شورای اسلامی تنها سه کمیسیون برنامه و بودجه ،کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون عمران هستند که نمایندگان قشر روحانی در آن حضور ندارند.
**کمیسیونی که بیشتراعضای آن قشر روحانی است
از بین چهارده کمیسیون مجلس ، در حدود یازده کمیسیون نمایندگان روحانی حضور دارند و در این بین تنها کمیسیون فرهنگی مجلس هست که ازمیان دوازده عضو ، هشت نفر از اعضای آن را روحانیون در برمی گیرد.
** تنها نماینده ای که مدرک فوق دیپلم دارد
از بین 286 نماینده در مجلس شورای اسلامی تنها یک نماینده از طیف آشوری و کلدانی مدرک فوق دیپلم هتلداری از دانشگاه علامه طباطبایی دارد که چهاردوره متوالی نماینده مجلس بوده است.
** اساتید دانشگاه در مجلس نهم
از بین 286نماینده مجلس نهم بالغ بر 80 نفر استاد دانشگاه هستند و تقریبا یک سوم وکلای ملت را اساتید دربرگرفته اند.
**وزاریی در قامت نمایندگی
مجلس نهم نیز در ترکیب نمایندگی خود سه وزیر سابق به نام های سید مسعود میرکاظمی وزیر سابق بازرگانی و نفت در دولت های نهم و دهم،محمد مهدی زاهدی وزیر سابق علوم و عبدالرضا مصری وزیر سابق کار،تعاون و رفاه را جای داد.
همچنین علاوه بر این سه وزیر، دو وزیر دیگر که در دورهای گذشته به نامهای علیرضا مرندی و مسعود پزشکیان که وزرای بهداشت بودند ،دراین دور به جمع وزرای دیگر در مجلس پیوستند.