صدور فتوایی ادامه پخش سریال «عمر بن خطاب» در مورد زندگی عمر از یاران پیامبر اسلام (ص) را در هالهای از ابهام فرو برد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرآنلاین، این سریال داستان زندگی دومین خلفیه را روایت میکند که پخش آن در خاورمیانه جنجال و اعتراضات بسیاری به دنبال داشته است؛ چنانچه هزاران نفر سریال را محکوم کردهاند.
«عمر بن خطاب» سریال تاریخی است که در 31 قسمت تولید شده و شبکه «امبیسی» آن را پخش میکند. دلیل اعتراض مردم این است که شیوه نمایش حضرت محمد (ص) و نزدیکان او در این سریال، خلاف قوانین اسلام است.
داستان سریال در قرن هفتم میلادی میگذرد و تلاشهای عمر برای گسترش اسلام و سرزمینهای اسلامی هم بخشی از خط داستان است. این سریال عظیمترین تولید تلویزیونی دنیای عرب است؛ چنانکه در سریال بیش از 30 هزار سیاهی لشگر حضور دارند، عوامل فیلم از 10 کشور مختلف کنار هم جمع شدهاند و 31 قسمت سریال در طول 300 روز فیلمبرداری شده است.
سریال در ماه رمضان روی آنتن رفته است که پرمخاطبترین فصل برای سریالها در خاورمیانه است.
دانشگاه الازهر مصر، یکی از مراکز اصلی تعلیم و تعلم اسلامی فتوایی علیه این سریال منتشر و بیان کرده شیوه نمایش شخصیتهای تاریخی در آن مصداق گناه است. اما دارالافتاء عربستان، مرجع اسلامی و رسمی عربستان که وظیفه صدور فتوا را دارد هنوز فتوایی درمورد این سریال صادر نکرده است.
هزاران بیننده در خاورمیانه در شبکههای اجتماعی سریال «عمر بن خطاب» را محکوم کردهاند و از امبیسی خواستهاند پخش آن را متوقف کنند.
گرچه تهیهکنندگان سریال از تولید خود دفاع کردهاند و گفتهاند بسیاری از روحانیون اسلام صحت و اعتبار شیوه روایی فیلم را تائید کردهاند.
در عربستان مرسوم است سریالهایی با تم مذهبی ابتدا به دانشگاه الازهر فرستاده میشوند تا پس از تائید این دانشگاه روی آنتن بروند. تهیهکنندگان «عمر به خطاب» این کار را نکردهاند این سریال روی آنتن شبکههای ترکیه هم رفته است.