«امریکا و بسته جدید تحریم ها بر ضد ایران»عنوان سرمقاله روزنامه آفرینش به قلم علی رمضانی است که در آن میخوانید
کنگره آمریکا لایحه تحریمهای جدید و اضافی علیه صادرات نفت ایران که از سوی باراک اوباما اعلام و به کنگره ارائه شده بود را تصویب کرد. در واقع مذاکره کنندگان در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا ابتدا در خصوص بسته جدیدی از تحریم ها علیه ایران که صنعت انرژی و بخش های کشتیرانی و بیمه ایران را نشانه می گیرد، به توافق رسیدند و سپس در چهار شنبه نیز نمایندگان کنگره و سنای آمریکا لایحه تحریمهای جدید علیه ایران را به منظور آنچه که آنها مقابله با دور زدن تحریمها از سوی ایران اعلام کردند مورد تصویب قرار دادند.
در این بین تحریم های جدید بر مبنای تحریم های مصوب دسامبر گذشته شکل گرفته و از نگاه واشنگتن به منظور جلوگیری از پیوستن تهران به باشگاه هسته ای برقرار شده است. از این زاویه امریکایی ها معتقد هستند هدف از اعمال تحریم ها کاهش درآمدی نفتی ایران یا موتور محرکه کشور است چنانچه از نگاه آنان میزان تحریم ها باعث شده است صادرات نفتی ایران به یک میلیون و 800 هزار بشکه کاهش یابد.
در این راستا واشنگتن بر این نظر است که تا زمانی که تهران به تردید ها در خصوص ماهیت فعالیت های هسته ای خود خاتمه ندهند، با ایزوله شدن بین المللی و گسترش تحریم ها مواجه خواهد بود.لذا اکنون نیز تحریم های جدید بیش از هر زمانی مد نظر قرار گرفته و تلاش میشود تا در این راستا راه های فرار از تحریم به طور ملموسی کاهش یابد و صادرات نفتی ایران نیز با افت چشم گیری مواجه گردد.
در این میان طبق تحریم های جدید هرگونه همکاری شرکتها و شخصیتهای حقوقی با صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ایران یا بانک مرکزی ممنوع شده است همچنین مجازات هایی برای کسانی که به ایران برای صادرات نفت خام کمک می کنند در نظر گرفته شده است به علاوه، تحریم های جدید مبادلات نفت خام ایران با دیگر کالاها مانند غلات را ممنوع می کند و خرید و فروش اوراق قرضه دولت ایران نیز شامل تحریم شده است.
آنچه مشخص است تحریمهای بیشتر علیه انرژی و بخش پتروشیمی ایران و مقابله با برنامه هسته ای آن را متوقف نکرده است و اعمال تحریمهای جدید علیه برنامه هسته ای ایران به دلیل کمبود زمینههای حقوقی و نقض قوانین و هنجارهای بینالمللی غیرقانونی است.
اما در مقابل نیز باید گفت اکنون سیاست خارجی اوباما در نگاه به ایران و با توجه به انتخابات پیش رو ریاست جمهوری تلاش می کند تا همچنان سیاست هویچ و چماق را در نظرداشته باشد.
چرا که میت رامنی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اوباما را در ماه های اخیر و به دلیل سیاست هایی که در قبال ایران اتخاذ کرده، مورد انتقاد قرار داده است، لذا کاخ سفید برای مقابله با جمهوری خواهان در آستانه انتخابات بودن امریکا از یک سو اعلام میکند که آمریکا در مورد یافتن راه حل دیپلماتیک برای مساله هسته ای ایران متعهد است.
اما از سویی نیز برای جلوگیری از بهره گیری جمهوری خواهان فشارهای اقتصادی و تحریم بر ضد ایران را افزایش می دهد و اعلام می کند که در صورت ادامه رویکرد کنونی ایران حتی به گزینه نظامی نیز خواهد اندیشید .