*زمان*

محمود عباسی

*زمان*

محمود عباسی

سرما خوردگی و راه های درمان بدون استفاده از دارو

 عامل سرماخوردگی

 قریـب بـه 200 نــوع ویــــروس عامل بیماری سرماخوردگی میباشند.

 

* آب و هـــوای سرد علت سرماخوردگی نمیباشد. به این عـلت شیـوع ایـن بـیـمـاری در فـصـول ســـرد سالبــیشتر میباشد که افراد معمولا در محیطهای بسته و
در مجاورت یکدیگر بسر میبرند بنابراین سرایت ویروس
ســرماخوردگی سهل تر میگردد. علت دیگر آن کاهش
رطـوبت هـوا در فـصـول سـرد سـال میـباشد که سبب خشـکی بیـنـــی و افزایش آسیب پذیری آن نسبت به ویروس سرماخوردگی میگردد.

مدت بیماری: یک تا دو هفتهشروع علائم بیماری: 3-2 روز پس از سرایت بیماریزمان اوج واگیردار بودن: 4-2 روز پس از ظهور علائم

علائم سرماخوردگیاحتقان بینی، التهاب سینوسها، عطسه، گلو درد، سرفه، سردرد، تب، آبریزش بینی، کاهش حس بویایی و چشایی، درد عضلانی، بی اشتهایی، خستگی و ضعف.

تفاوت علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا1- تب در سرماخوردگی نادر بوده اما در آنفلوآنزا بروز تب بالا (4-3 روز تداوم می یابد) عادی است. 2- سردرد در سرماخوردگی نادر بوده اما در آنفلوآنزا شدید میباشد. 3- درد عمومی بدن در سرماخوردگی خفیف بوده اما در  آنفلوآنزا شدید میباشد. 4- خستگی و فرسودگی شدید در سرماخوردگی وجود نداشته اما در آنفلوآنزا شدید میباشد. 5- سرفه در سرماخوردگی خفیف بوده اما در آنفلوآنزا شدید میباشد. 6- عطسه و گرفتگی بینی در سرماخوردگی عادی بوده اما در آنفلوآنزا ممکن است وجود نداشته باشد.  

راههای پیشگیری از سرماخوردگی.

1- شستشوی دستها. 2- جلوی عطسه و سرفه خود را با دستمال کاغذی بگیرید و نه دستها. 3- دست نزدن به صورت (چون ویروس سرماخوردگی از راه چشمها، بینی و دهان وارد بدن میگردد) 4- نوشیدن آب فراوان. 5- ورزش کردن. 6- سیگار نکشیدن. 7- دوری گزیدن از افراد مبتلا به سرماخوردگی. 8- برخورداری از یک رژیم غذایی معتدل سرشار از ویتامین.

راههای درمان سرماخوردگی

1- مصرف داروهای آسپرین (افراد بالای 20 سال)، استامینوفن، آنتی هیستامینها، اکسپکتورانت. 2- استراحت کردن و گرم نگاهداشتن بدن بسیار مهم میباشد. 3- نوشیدن مایعات گرم مانند سوپ. 4- مصرف موز، هویج  و چای. 5- مصرف ویتامین C و روی. 6- هنگام شب می باید یک بالشت اضافی زیر سر قرار داده شود تا گرفتگی بینی کاهش یابد. 7- برای درمان گرفتگی بینی 4/1 قاشق چایخوری نمک و 4/1 قاشق چایخوری جوش شیرین را در 18 اونس آب گرم مخلوط کرده و توسط سرنگ (سوزن جدا شده) به درون بینی وارد کنید. 8- برای کاهش علایم گلو درد یک قاشق چایخوری نمک را در 18 اونس آب گرم مخلوط کرده و غرغره کنید. همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری آب لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل را در 2 فنجان آب گرم مخلوط کرده سپس غرغره کنید. 9- بخور اوکالیپتوس علایم گرفتگی بینی را کاهش میدهد. 10- حمام آب گرم بگیرید وبعد شلغم پخته را به دلیل انتی بیو تیک بسیار بالا طبیعی میل کنید و سعی کنید پیاز را به صورت حلقه حلقه در اورید و به دلیل خاصیت ضد عفونی و انتی بیوتیک که دارد در همه جای خانه قرار دهید تا خانه ضد عفونی شود. 11- تخلیه مرتب بینی در تسریع دفع ویروس از بدن موثر میباشد.

--------------------------------

خوراکی های مفید برای مبارزه با این ویروس:

موز: در مواردی که دستگاه گوارش هم درگیر شده باشد باعث تسکین معده می‌شود ضمن اینکه علاوه بر خواص فراوان، چون پرکالری است در زمان سرماخوردگی که بی‌اشتهایی وجود دارد و به‌دلیل گلودرد بلع راحت نیست، خوردن آن راحت است؛ به‌خصوص در کودکان سرماخورده بد غذا بسیار کاربرد دارد.

فلفل دلمه: سرشار از ویتامین‌ث است، ضمنا طعم خوبی به غذا داده و اشتها را بهتر می‌کند.

زغال اخته: در مواردی که اسهال همراه سرماخوردگی باشد (در بعضی انواع ویروسی به‌خصوص در کودکان)، اسهال را تسکین می‌دهد ضمنا آن‌را سرشار از آسپیرین طبیعی می‌دانند که تب را تخفیف داده و درد را تسکین می‌دهد.

‌هویج: بتاکاروتن آن بسیار مفید است.

‌پودر فلفل: سینوس‌ها را باز کرده و ترشحات ریه را کاهش می‌دهد.

‌خردل و ترب: باعث تجزیه و کاهش ترشحات در مجاری هوایی می‌شود.

پیاز: حاوی مواد فیتوشیمیایی است که در رفع عفونت نایژه‌ها و سایر قسمت‌های بدن کمک می‌کند.

‌چای: چای سبز و سیاه هر دو حاوی مواد فیتوشیمیایی است که آنتی بیوتیک و ضد‌اسهال طبیعی محسوب می‌شود.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد