*زمان*

محمود عباسی

*زمان*

محمود عباسی

اظهارات احمدی نژادبه معنای تداوم تفکرخدمت به مردم وعدالت درجامعه

معاون رییس‌جمهور در اجرای قانون اساسی در پاسخ به برخی واکنش‌ها درباره سخنان اخیر رییس‌جمهور در مورد پایان عمر دولت دهم گفت: منظور آقای احمدی‌نژاد تداوم تفکر دولت است، نه افراد دولت.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین میرتاج‌الدینی در دوره تخصصی بصیرت که توسط دفتر امور فرهنگی و تهذیب حوزه‌های علمیه در دانشگاه شهید عباسپور برگزار می‌شد، اظهار کرد: منظور آقای احمدی‌نژاد درباره پایان عمر دولت، به معنای حضور افراد دولت در دولت‌های بعدی نیست، بلکه به معنای تداوم تفکر خدمت به مردم و عدالت در جامعه است.

وی افزود: منظور رییس‌جمهور، حضور در عرصه سیاسی و قدرت نبوده است، بلکه ایشان معتقدند پس از این نیز افرادی که در راستای گفتمان انقلاب و خدمت به مردم باشند، از طرف مردم انتخاب خواهند شد.

مسئول امور روحانیت ریاست‌جمهوری همچنین، در سخنان خود درباره عملکرد اقتصادی دولت، به ارائه گزارشی درباره شرایط اقتصادی جهان پرداخت و با بیان این‌که "حدود 5 سال از هفت سال عمر دولت احمدی‌نژاد جهان در بحران اقتصادی قرار داشته است، گفت:‌رشد اقتصادی جهان در سال 2009 منفی 6 دهم درصد بوده است و هرچند در سال 2010 با رشد نسبی به 5/2 درصد افزایش یافته، اما در سال 2011 به 3/9 درصد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: نرخ بیکاری نیز در کشورهای غربی عمدتا دو رقمی و بالای 20 در صد است در فرانسه نرخ بیکاری جوانان 22/5 درصد در پرتغال 23/2 درصد در یونان 32/9 درصد و در اسپانیا 41 درصد است، نرخ بیکاری جوانان در خاورمیانه 9/2 درصد در شمال آفریقا 10 درصد در آسیای شرقی 4/3 درصد و در آمریکای لاتین 7 درصد است.

وی افزود: عملکرد رشد اقتصادی آمریکا در سال‌های اخیر کمتر از 2 درصد بوده و بیکاری این کشور بین 7 تا 8 تا 9 درصد در نوسان بوده است. نرخ رشد اقتصادی جهان نیز در سال 2009 منفی 10 درصد بوده و علیرغم رشد نسبی در سال 2010 در سال‌های 2011 و 2012 این نرخ کاهش پیدا کرده است و اقتصاد جهان همچنان در حالت بحران قرار دارد.

مسوول مرکز امور روحانیت ریاست‌جمهوری تصریح کرد:‌اقتصاد جهان در شرایطی با این وضعیت مواجه است که شاهد هیچ تحریم و تخریبی علیه خود نیست، در حالی که اقتصاد ما با عوامل تخریبی و تحریم‌ها و سدهایی مقابل خود مواجه است.

وی با اشاره به راهبرد دشمن برای مقابله با ایران گفت:‌ دشمنان رویکرد جنگ اقتصادی را برای مقابله با ایران انتخاب کرده‌اند؛ جنگ روانی رسانه‌ای به منظور متزلزل نشان دادن نظام اقتصادی کشور،‌تضعیف روحیه مردم و مسوولان با بزرگ جلوه دادن مشکلات اقتصادی و تشکیک در آمارهای رسمی کشور از روش‌های دشمنان برای مقابله با ایران است.

وی با بیان این‌که ایجاد تشکیک در آمارهای رسمی کشور از موذیانه‌ترین روش‌های دشمن است، اظهار داشت: اگر قرار باشد آماری که بانک مرکزی یا مرکز آمار اعلام می‌کند به راحتی زیر سوال برده شود، سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. فتنه 88 نیز از همین جا آغاز شد که کسی آمد و آماری نشان داد و گفت آمار دولت دروغ است. البته ما بحث کارشناسی و علمی درباره آمار را قبول داریم، اما نه این‌که هر کسی به راحتی این آمار را زیر سوال ببرد.

وی راهبرد ایران برای مقابله با مشکلات اقتصادی را این طور اعلام کرد که مقام معظم رهبری از چند سال گذشته راهبرد مقابله با جنگ اقتصادی دشمن علیه کشورمان را با انتخاب عناوین اقتصادی برای سال‌ها مشخص نموده‌اند.

میرتاج‌الدینی ادامه داد: اعلام دهه پیشرفت و عدالت ، حمایت از مسوولان اجرایی در جهاد اقتصادی ،‌هشدار نسبت به ترفندهای دشمن ،‌حمایت از بخش خصوصی و اقتصاد مردمی و اقتصاد مقاومتی از راهبردهای ایشان برای مقابله با دشمن در جنگ اقتصادی بود.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به مساله خصوصی‌سازی و اقتصاد مقاومتی، گفت:‌ یکی از عناصر اقتصاد مقاومتی تولید ملی است که مقام معظم رهبری نیز تاکید ویژه بر آن داشتند.

میرتاج‌الدینی در ادامه به برنامه‌های دولت برای تحول اقتصادی اشاره کرد و گفت:‌ طرح تحول اقتصادی در هفت نظام ،‌توسعه روستاها ، توسعه مناطق محروم ،‌توسعه فعالیت‌های عمرانی ،‌توجه به زیرساخت‌های اقتصادی مانند سدها ، آزادراه‌ها ،‌نیروگاه‌ها ، حوزه نفت و گاز ،‌معادن و کشاورزی، سهام عدالت و مسکن مهر و توسعه تکنولوژی و فعالیت‌های دانش‌بنیان از مجموعه برنامه‌های اساسی دولت برای اقتصاد است.

وی همچنین اظهار داشت:‌بودجه فعالیت‌های عمرانی در سال 84 ، 11 هزار میلیارد تومان بود که اکنون با 2/5 برابر افزایش به 34 هزار میلیارد تومان رسیده است. در تولید برق نیز رتبه اول را در منطقه داریم و حدود چهار میلیارد دلار از صادرات برق به دست می‌آوریم. در کشاورزی نیز میزان تولید محصولات از 87 میلیون تن در سال 84 به 110 میلیون تن در سال 90 رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم تحریم‌ها اقتصاد ایران اکنون به یکی از قطب‌های اصلی اقتصادی در منطقه تبدیل شده است و رشد اقتصادی ایران بدون نفت طبق آمارها 5/1 درصد بوده است. تولید ناخالص داخلی نیز در سال 90 ، 990 میلیارد دلار بوده که در سال 91 احتمالا از هزار میلیارد دلار نیز عبور کند.

وی درباره رشد سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نیز این طور گفت که در سال 86 میزان سرمایه‌گذاری خارجی 1/6 میلیارد بوده که در سال 90 به 4/3 میلیارد دلار رسیده است. شاخص‌های مالی یعنی بورس و بیمه نیز رشد قابل توجهی داشته‌اند.

میرتاج‌الدینی تصریح کرد: اقتصاد ما با دو مشکل اساسی یعنی تورم و بیکاری مواجه است. نرخ تورم از 12/4 درصد به 21/5 درصد در سال اخیر و بنابر عوامل مختلفی مانند اجرای هدفمندی یارانه‌ها افزایش پیدا کرده و در مردادماه میزان این تورم 23/5 درصد طبق آخرین آمار اعلام شده است.

اصلی‌ترین دلایل افزایش نرخ تورم اصلاح حامل‌های انرژی در فاز اول هدفمندی ،‌افزایش ناخواسته قیمت ارز در اواخر سال 90 افزایش واردات کالاها به ویژه مواد غذایی و انحراف نقدینگی مانند سفته‌بازی بوده است.

وی افزود: نرخ بیکاری نیز از 12/3 درصد به 13/5 درصد رسیده است و برای رسیدن به هدف برنامه پنجم توسعه باید 5/6 میلیون شغل تا سال 94 ایجاد کنیم. در سال 91 باید حدود 2/3 میلیون شغل ایجاد شود.

وی در پایان این بخش از سخنان خود عوامل موفقیت در رفع مشکلات اقتصادی را توجه به منابع سرشار طبیعی ،‌توجه به نیروی انسانی و تولید علم عنوان کرد و گفت:‌تولید علم عامل اصلی ایجاد ثروت در اقتصاد نوین است و واهمه دشمن از پیشرفت‌های ایران به دلیل تبدیل موقعیت علمی از مرحله آزمایشگاهی به صنعتی و پس از آن تجاری و اقتصادی است . حمایت‌های مقام معظم رهبری از شرکت‌ های دانش‌بنیان نیز بر همین اساس است.

به گزارش ایسنا، میرتاج‌الدینی در پاسخ به یکی از سوالات حاضران درباره نوسان قیمت ارز گفت:‌ عوامل مختلفی در نوسان نرخ ارز موثر بوده است . دولت همواره تلاش کرده است که نرخ ارز را پایین نگه دارد و بازار را به حال خود رها نکرده است و قطعا برنامه دولت تصویب قیمت ارز است.

وی در پاسخ به سوالی درباره مساله حجاب در جامعه اظهار داشت: در دولت نیز در این باره بحث‌هایی شده است در دیدارهایی که با مراجع داشته‌ایم، همواره بر این نکته تاکید کرده‌اند . مساله حجاب دغدغه همگان است، اما در بیان و شیوه‌های اجرا تفاوت‌هایی وجود دارد.

وی افزود: یکی از این شیوه‌ها که برخی مراجع نیز بر آن تاکید دارند توجه به برنامه‌های فرهنگی از طریق صدا و سیما ،‌آموزش و پرورش در دانشگاه است و رویکرد دولت نیز در این راستا است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره رابطه دولت با مراجع اظهار داشت: یکی از برنامه‌های ما همواره این بوده است که ارتباط با مراجع را افزایش دهیم، البته معتقدیم که این ارتباط باید دو سویه باشد.

میرتاج‌الدینی در پاسخ به سوال دیگری درباره سوریه و زائران ایرانی ربوده شده در این کشور گفت:‌ شهادت برخی از زائران ایرانی ربوده شده در سوریه شایعه است و تلاش‌های دولت برای بازگرداندن آنها همچنان ادامه دارد، سفر آقای صالحی به ترکیه نیز در همین راستا بوده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره موضع رییس‌جمهور نسب به مسائل سوریه این طور پاسخ داد که مواضع ایران مشخص است و آقای احمدی‌نژاد نیز این مساله را به طور صریح گفته‌اند، ما معتقدیم که مسائل سوریه باید از راههای سیاسی درست پیگیری شود.

وی افزود: یکی از مشکلات این است که کشورهای انقلابی متاسفانه بدتر از سایر کشورها در مورد مساله سوریه برخورد می‌کنند و علت آن حضور اخوانی‌ها در صدر این کشورها است. آنها به دنبال این هستند که در سوریه نیز اخوانی‌ها بر سر کار بیایند در حالی که اگر آنها واقعا مخالف رژیم صهیونیستی باشند، باید بدانند که سوریه در خط مقدم مقابله با رژیم صهیونیستی است، لذا در اینجا باید متفاوت برخورد کنند.

میرتاج الدینی در پایان در باره تحریم‌ها نیز گفت:‌ تحریم‌ها در گذشته نیز وجود داشت، اما در حالت ایستا بود، ولی اکنون تحریم‌ها به صورت پویا و هوشمند اجرا می‌شود. دولت تلاش‌های بسیاری در جهت مقابله با تحریم‌ها انجام داده است و خوشبختانه نسبت به ماه‌های گذشته شرایط ما روز به روز بهتر می‌شود .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد