رییس سازمان بازنشستگی کشوری از پرداخت مرحله سوم مطالبات 1830 میلیارد تومانی بازنشستگان ناشی از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری به مبلغ 200 هزار تومان به حساب بانکی 772 هزار بازنشسته مشمول خبر داد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایراندخت عطاریان در نشست خبری سازمان متبوعش که به مناسبت روز خانواده و تکریم بازنشسته برگزار شده بود، از پرداخت مطالبات بازنشستگان طی پنج سال خبر داد.
وی در این باره گفت: طبق ماده 126 قانون مدیریت خدمات کشوری، 1830 میلیارد تومان مطالبات بازنشستگان از دولت باید در قالب سهام به آنها پرداخت شود، اما از آنجایی که بازنشستگان درخواست دریافت نقدی این مطالبات را داشتند، سازمان بازنشستگی علاوه بر تکلیف قانونی خود برای فروش سهامها در پی پرداخت وجه نقدی آن به بازنشستگان، اقدام کرده است.
عطاریان در ادامه اظهار کرد: طبق قانون، وجوه حاصل از فروش سهامها به صورت اقساط و در قالب یک پنجم نقد و چهار قسط دیگر پرداخت میشود، لذا مطالبات بازنشستگان نیز مشمول این قانون و پرداخت قسطی شد؛ لذا بازنشستگان باید منتظر بمانند تا اقساط مطالباتشان پرداخت شود.
به گفته وی، در غیر این صورت بازنشستگان میتوانند برای دریافت سهام خود اقدام کنند و سازمان بازنشستگی آمادگی دارد از هم اینک تمام سهام بازنشستگان را به آنها ارائه کند که بازنشستگان متقاضی میتوانند به امور مالی سازمان بازنشستگی مراجعه کنند.
بنابر اظهارات رییس سازمان بازنشستگی تا کنون حتی یک بازنشسته نیز متقاضی دریافت سهام نبوده و این در حالی است که طبق مصوبه دولت باید سهام دولتی در قالب بنگاه اقتصادی و به صورت خارج از بورس به بازنشستگان واگذار شود و دولت الزام قانونی خود را با احصاء و شناسایی و واگذاری سهامها به سازمان بازنشستگی با همکاری کامل سازمان خصوصی سازی انجام داده است.
عطاریان در ادامه گفت: سهامهای ارائه شده از سوی دولت به سازمان بازنشستگی در راستای پرداخت مطالبات 1830 میلیارد تومانی ناشی از اجرای قانون خدمات کشوری نیروگاه تبریز، نیروگاه مرتضوی اصفهان، بانک تجارت، بانک صادرات، طراحی مهندسی سایپا، گلنقش طوس، توسعه علوم زمین، هواپیمایی هما، سنگ آهن شرق ایران و غیره را شامل میشود.
به گفته وی، تا کنون بخشی از این سهامها به فروش رفته و بخشی دیگر نیز پروسه قیمت گذاری را طی میکند که سازمان بازنشستگی حاضر به فروش سهامها آنهم زیر قیمت نیست.
عطاریان در ادامه تاکید کرد: فروش سهام و پرداخت وجه آن به بازنشستگان تکلیف سازمان بازنشستگی نیست و این سازمان دارد به نوعی نقش بازنشسته را ایفا میکند و با نگاه کارشناسی نسبت به فروش سهامها و پرداخت وجوه آن به بازنشستگان اقدام میکند.
رییس سازمان بازنشستگی کشوری در ادامه گفت: مبلغ 200 هزار تومان در سومین مرحله از پرداخت مطالبات 1830 میلیارد تومانی بازنشستگان برای 772 هزار بازنشسته واریز میشود که از ساعت 24 روز یکشنبه در حساب آنها خواهد بود.
به گفته وی، بدین ترتیب با پرداخت مرحله سوم مطالبات 71 هزار بازنشسته تسویه کامل میشوند.
عطاریان در ادامه با تشریح مطالبات بازنشستگان از دولت گفت: این مطالبات یکهزار میلیارد تومان ناشی از قانون پاداش قبل از خدمت سال 79 و هزار و 830 میلیارد تومان ناشی از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری را شامل میشود که هزار میلیارد تومان ناشی از پاداش پیش از خدمت سال 79 به طور کامل تسویه شده است.
رییس سازمان بازنشستگی در ادامه گفت: با پرداخت سومین مرحله از مطالبات بازنشستگان در مجموع 772 هزار بازنشسته، 620 هزار تومان دریافت کردهاند.
وی در ادامه میانگین مطالبات بازنشستگان از سازمان بازنشستگی را 2 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: تا کنون 620 هزار تومان از این مبلغ پرداخت شده است و ضمن اینکه با این پرداختها 71 هزار بازنشسته تسویه کامل شدهاند.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، عطاریان از آغاز ثبت نام «وام ضروری بازنشستگان» خبر داد و گفت: پرداخت وام ضروری در نیمه دوم سال جاری از دیگر اقدامات حمایتی صندوق بازنشستگی کشوری است و بازنشستگان میتوانند از 21 آبان ماه تا 21 دی ماه سال جاری با تکمیل فرم درخواست ثبت نام برای دریافت وام ضروری از طریق سایت صندوق بازنشستگی اقدام کنند.
رییس سازمان بازنشستگی افزود: بودجه اختصاص یافته برای پرداخت وام ضروری 75 میلیارد تومان است و با هماهنگیهای به عمل آمده با بانک عامل، مقرر شد پرداخت اقساط وام 36 ماهه و با کارمزد چهار درصد باشد.
وی مبلغ پرداختی وام ضروری به بازنشستگان را 1.5 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: چنانچه تعداد متقاضیان در شرایط برابر افزون بر میزان مقرر باشد، از طریق سیستم مکانیزه قرعه کشی و برندگان انتخاب میشوند.
عطاریان رونمایی از سیستم جامع شاغلان در دهه فجر سال جاری را از دیگر اقدامات سازمان بازنشستگی اعلام کرد و گفت: این سیستم توسط صندوق بازنشستگی تهیه شده و با همکاری پنج هزار دستگاه اجرایی فعالیت میکند.
وی افزود: عدم کنترل تعداد مشترکان صندوق بازنشستگی، واریز حجمی مبالغ کسور بازنشستگی سهم مستخدم و کارفرما توسط دستگاههای اجرایی و نقص قوانین و مقررات بازنشستگی از جمله مشکلاتی است که با اجرای سیستم جامع شاغلان برطرف میشود.
رییس سازمان بازنشستگی کشوری در ادامه اظهار کرد: با آغاز به کار این صندوق، درآمدها و هزینههای صندوق بازنشستگی رصد میشود و فرآیند برقراری حقوق بازنشستگی و انتقال و استرداد کسور بازنشستگی تسهیل و تسریع میشود.
عطاریان توجه به بهداشت و درمان بازنشستگان را ضروری دانست و گفت: پژوهشها و گزارشهای ارائه شده از سوی متخصصان و فعالان حوزه بهداشت و درمان بیانگر آن است که بیشتر بازنشستگان برای برخورداری از خدمات درمانی نزدیک به یک سوم حقوقشان را صرف میکنند.
رییس سازمان بازنشستگی کشوری در ادامه با اعلام افزایش اعتبار بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان به 200 میلیارد تومان گفت: بدین ترتیب امکان پوشش بسته بیمه تکمیلی درمان برای 2 میلیون و 400 هزار نفر از بازنشستگان کشوری و خانوادههای تحت تکفل آنها فراهم شد تا از مزایا و سقف تعهدات درمانی بیمارستانها و مراکز درمانی طرف قرارداد شرکت بیمه آتیه سازان حافظ مجری بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان برخوردار شوند.
عطاریان در ادامه گفت: تا پیش از سال 84 سازمان بازنشستگی صرفا به پرداخت حقوق بازنشستگان اقدام میکرد، اما در طول سالهای اخیر در مقاطع مختلف در چارچوب اعتبارات، صندوق بازنشستگی اقدام به اجرای بیمه تکمیلی برای بازنشستگان کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: در جایگاهی هستیم که خارج از چارچوب قانون امکان حرکت نداریم و در رابطه با بیمه تکمیلی هم باید گفت محور فعالیتهای ما ماده 29 قانون اساسی است که تکلیف ما را مشخص کرده است. طبق این ماده بیمه تکمیلی درمان باید با مشارکت بازنشستگان عملی شود.
عطاریان افزود: بازنشستگان اگر میخواهند از خدمات بهتر برخوردار باشند باید بیشتر مشارکت کنند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، مبنی بر نارضایتی بازنشستگان از بسته بیمه تکمیلی شرکت آتیه سازان حافظ و چرایی تمدید نشدن قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان با بیمه ایران که بازنشستگان از آن رضایت نسبی داشتند؟ گفت: بیمه آتیه سازان حافظ در مناقصه برنده شده است و ما خدماتی را از آتیه سازان حافظ خریدهایم و به همان میزان نیز اعتبار پرداخت میکنیم و اگر بازنشستهای خواهان دریافت خدمات بیشتری است، میتواند خود با شرکت بیمه آتیه سازان قرارداد منفک ایجاد کند.
وی افزود: به بازنشستگان میگوییم اگر تمایل دارند از خدمات بالاتری برخوردار شوند باید بیشتر مشارکت کنند، چرا که شرکتهای بیمهای پذیرای خدماتی که هزینههای بالایی دارند، نیستند و عنوان میکنند بازنشستگان باید رقمی بیش از رقم فعلی را پرداخت کنند.
عطاریان در ادامه در پاسخ به سوال یک بازنشسته در زمینه «بیمه طلایی بازنشستگان فرهنگی» نیز گفت: ما تا کنون کلامی درباره بیمه طلایی بازنشستگان فرهنگی صحبت نکردهایم. وزارت آموزش و پرورش خود از اجرای این قانون سخن راند و خود هم اجرای آن را منتفی عنوان کرد.
وی همچنین انعقاد قرارداد بسته بیمه تکمیلی درمان 28 هزار تومانی با شرکت آتیه سازان حافظ را که در آن 10 هزار تومان از سوی سازمان بازنشستگی، 16 هزار تومان از سوی بازنشسته و 2 هزار تومان تخفیف از سوی شرکت آتیه سازان را به علت مخالفت بازنشستگان، منتفی دانست.
ایجاد بانک امیرکبیر
عطاریان در ادامه با اعلام خبر ایجاد بانک امیرکبیر گفت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ایجاد این بانک برای بازنشستگان موافقت کرده است و ادامه اجرای کار منوط به اخذ مجوز از بانک مرکزی است.
به گفته وی، موافقت وزیر در آبان ماه به صندوق بازنشستگی ابلاغ شده است و با ایجاد این بانک تسهیلات لازم به یک میلیون و 500 هزار بازنشسته، یک میلیون و 200 هزار شاغل و 90 دستگاه اجرایی ارائه میشود.
رییس صندوق بازنشستگی در ادامه گفت: بانک امیرکبیر با مشارکت سایر بانکها و بازنشستگان ایجاد میشود.
تجلیل از بازنشستگان نخبه در سطح ملی
عطاریان همچنین از برگزاری مراسم تجلیل از بازنشستگان نخبه در محورهای علوم، آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر، کارآفرینی و ایجاد اشتغال، فعالیتهای اجتماعی و مردم نهاد، فعالیتهای ورزشی و موضوع ویژه تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، خبر داد و گفت: این مراسم فردا (یکشنبه 21 آبانماه) در تالار وحدت برگزار میشود و امسال برای هفتمین سال پیاپی است که مراسم گرامیداشت و تکریم بازنشستگان با هدف شناسایی و معرفی بازنشستگان فرهیخته و نخبه برپا میشود.
وی در ادامه از ارسال 1600 اثر بازنشستگان به دبیرخانه همایش خبر داد.
برگزاری نمایشگاه همت ماندگار
رییس صندوق بازنشستگی کشوری همچنین گفت: نمایشگاه همت ماندگار در دو محور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برگزار میشود که در بخش اقتصادی دستاوردهای هفت سال گذشته بیش از 80 شرکت تابعه صندوق بازنشستگی در شش حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی و مواد غذایی، عمران و ساختمان، گردشگری، فولاد و حمل و نقل دریایی و هوایی خبر داد.
پرداخت 3300 میلیارد تومان تسهیلات رفاهی و مالی به بازنشستگان
وی در ادامه با اعلام پرداخت 3300 میلیارد تومان تسهیلات مالی و رفاهی به بازنشستگان در طول دولت نهم و دهم گفت: از این جمله میتوان به اعزام 350 هزار نفر به سفرهای زیارتی و سیاحتی و اختصاص 300 هزار تومان کمک هزینه سفر برای بازنشستگان و همراه وی در این سفرها خبر داد و گفت: دولت نهم در خصوص هدفمند کردن اوقات فراغت بازنشستگان با اختصاص 600 میلیارد تومان برای احداث خانه مهر اقدام کرده است.
به گفته عطاریان، تاکنون 29 خانه مهر با اعتباری بالغ بر 18 میلیارد تومان در استانهای کشور راهاندازی شده و 400 هزار سفرکارت و 600 هزار کارت منزلت با هدف برخورداری از خدمات اجتماعی برای بازنشستگان صادر شده است.
انتهای پیام