جزییات کامل نسل جدید کارت های هوشمند سوخت
افزایش نرخ دو برابری سوخت پروازهای خارجی
رقم شگفت انگیز واردات قاچاق لوازم آرایش
جلسات هر روزه احمدی نژاد برای کنترل بازار
محاسبات متخصصان آمریکایی از هزینههای جنگ
بازار خودرو از تکاپو افتاد/کاهش قیمت نسبی در بازار آزاد
دامنه سقوط دلار گسترده شد
قیمت طلا و سکه در بازار امروز
واکنش وکیل خسروی به دست نوشته خاوری/ یک بازرس فساد را کشف کرد
مشروح اخبار فوق:
جزییات کامل نسل جدید کارت های هوشمند سوخت
رضایی با اشاره به این که تکنولوژی کارت های هوشمند قدیمی مربوط به پنج سال گذشته است، تاکید کرد: در حوزه خدمات آی تی باید دائما به روز شد و خوشبختانه کارت های جدید بر اساس فناوری های متن باز و جاوا تولید شده است که دارای امنیت بیشتری است.معاون فنی سامانه هوشمند سوخت با تشریح قابلیت های نسل جدید کارت های هوشمند بنزین گفت: کارت های هوشمند نسل جدید کاربری چند منظوره داشته و امکان استفاده از آن به عنوان هاب ارائه دهنده خدمات مالی الکترونیک نیز وجود دارد.
شهرام رضایی با اعلام این خبر با تشریح قابلیت های به روز شده در نسل جدید کارت های هوشمند سوخت، گفت: کارت های هوشمند جدید به مرور زمان و برپایه نیاز شخصی افراد جایگزین کارت های قبلی می شود و به هیچ وجه نیازی به تعویض اجباری کارت های قدیمی نیست.
وی تصریح کرد: در صورت سوختن و یا مفقودی کارت های هوشمند قدیمی، کارت هوشمند نسل جدید برای افراد صادر خواهد شد.
رضایی درباره بومی سازی نرم افزارهای کارت های هوشمند سوخت در داخل کشور گفت: در گذشته مجبور بودیم این کارت ها را از یک شرکت خارجی تامین کنیم که با تولید آن در داخل کشور، انحصار تولید این کارت ها شکسته شد و امروزه این کارت ها با یک سوم قیمت قبلی در داخل کشور تولید و تامین می شود.
وی تاکید کرد: تاکنون ۱۰۰ هزار کارت هوشمند سوخت جدید تولید شده است و با رونمایی و صدور مجوز توزیع توسط وزیر نفت، توزیع آن بین مردم آغاز شده است.
نسل جدید با سیستمهای امنیتی پیشرفته تر
معاون فنی سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده های جدید درباره امنیت کارت های هوشمند سوخت نسل جدید در مقایسه با کارت های قدیمی گفت: کارت های قدیمی نیز امنیت کامل داشتند، اما قابلیت های امنیتی کارت های جدید بیشتر بوده و در نتیجه امنیت این کارت ها بیشتر است.
رضایی با اشاره به این که تکنولوژی کارت های هوشمند قدیمی مربوط به پنج سال گذشته است، تاکید کرد: در حوزه خدمات آی تی باید دائما به روز شد و خوشبختانه کارت های جدید بر اساس فناوری های متن باز و جاوا تولید شده است که دارای امنیت بیشتری است.
آمادگی سامانه هوشمند سوخت برای همکاری با شبکه بانک
مدیر فنی سامانه هوشمند سوخت با اشاره به این که تاکنون امکان پرداخت الکترونیک وجه سوخت تنها از طریق درگاه بانک ملت امکان پذیر است، گفت: امکان مشارکت بانکهای متعدد در زمینه پرداخت وجه الکترونیک سوخت در کارت های هوشمند نسل جدید تعبیه شده است و ما در این زمینه آمادگی کامل داریم.
رضایی با اشاره به این که مذاکراتی با برخی بانک ها نظیر بانک ملی و سپه در این زمینه انجام شده است، افزود: از یک سال پیش مذاکرات ما با بانک مرکزی آغاز شده است و مشخصات کارت های هوشمند سوخت نسل جدید به آن ها اعلام شده است تا بانک مرکزی به عنوان یک هاب عمل کرده و بانک های دیگر را در این خدمت مشارکت کنند.
خرید در مراکز خدماتی از طریق کارت های هوشمند سوخت جدید
رضایی با تاکید بر وجود امکانات خرید در مراکز خدماتی و فروشگاهی بر روی کارت های هوشمند سوخت جدید گفت: امکانات مورد نیاز روی کارت های جدید تعبیه شده است که در صورت علاقمندی سازمان ها و مراکز خدماتی این امکان برای مشتریان فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای مثال این طرح به عنوان پایلوت در متروی تهران اجرایی شده است که در صورت اعلام آمادگی شهرداری، مسافران می توانند با کارت هوشمند سوختی که در جیب آن ها قرار دارد از گیت های مترو عبور کرده و وجه سفر خود را بپردازند.
رضایی اتصال کارت های هوشمند سوخت به شبکه بانکی را از دیگر قابلیت های کارت های جدید عنوان کرد و افزود: با تعبیه نوار مغناطیسی در پشت کارت، امکان استفاده این کارتها در دستگاه های خودپرداز بانک ها وجود خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در این زمینه نیز از یکسال گذشته با بانک مرکزی مذاکراتی انجام شده است که در صورت بستن قرارداد با بانک ها، کارت های جدید به حساب مشتریان متصل خواهد شد.
توجه ویژه به سیستم های وفاداری مشتری
معاون فنی سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره توجه ویژه به سیستم های وفاداری مشتری در طراحی کارت های سوخت جدید گفت: در نسل قدیم کارت های هوشمند سوخت قدیمی، از طریق پرداخت سوخت درآمدی برای جایگاه دار ایجاد نمی شود، بلکه فقط از طریق پرداخت الکترونیک، در پرداخت هزینه سوخت دریافتی در جایگاه ها تسهیل سازی شد.
شهرام رضایی با اشاره به این که سیستم های وفاداری به مشتری یکی از سیستم های مطرح در دنیا است، افزود: بر پایه این سیستم با در نظر گرفتن سیاست های تشویقی مشتری ترغیب به استفاده بیشتر از خدمات شما می شود.
وی افزود: برای مثال از طریق این سیستم، جایگاه داران می توانند با بستن قرادادهایی با مراکز خدماتی نظیر فروشگاه ها، رستوران ها و دیگر مراکز خدماتی، دارندگان کارت هوشمند سوخت را برای مراجعه به یک پمپ بنزین ترغیب کنند و بر این اساس مشتری تشویق می شود تا به ازای دریافت خدمات رایگان و یا تخفیفات، برای همیشه به یک پمپبنزین رجوع کند.
رضایی مزایای این سیستم را توزیع مناسب بار جایگاه ها، افزایش درآمد جایگاه داران، استفاده از خدمات جایگاه های سوخت در ساعات خلوت تر و دریافت خدمات برای دارندگان کارت سوخت و تبلیغات مناسب برای ارائه دهندگان خدمات دانست.
وی تاکید کرد: امکان ارائه این خدمات در کارت های جدید تعبیه شده است و هر زمان که قراردادی با سازمان ها در این زمینه منعقد شود، این امکان به صورت اتوماتیک از روی پوزهای درگاه روی تمامی کارت ها فعال شده و نیاز به جمع آوری کارت های توزیع شده نیست.
مراقبت صحیح رمز افزایش طول عمر کارت های هوشمند سوخت
رضایی درباره محدودیت های موجود در استفاده از کارت های هوشمند سوخت جدید گفت: کارت های جدید و کارت های قبلی تاریخ مصرف نداشته و تنها تعداد استفاده ای روی آن ها تعبیه شده است که این تعداد نیز بسیار بالا بوده و هیچ گونه محدودیتی در استفاده از کارت ها وجود ندارد.
وی با اشاره به این که در صورت خرابی یا مفقود شدن کارت های هوشمند سوخت قدیمی کارت هوشمند سوخت جدید صادر خواهد شد، گفت: دارندگان کارت هوشمند سوخت می توانند با استفاده صحیح از کارت ها عمر آن را افزایش دهند.
شهرام رضایی افزود: نگه داشتن کارت در کیفی که آن را از خم شدن و نیز رطوبت حفظ کند، مراقبت از کارت در زمان سوختگیری برای جلوگیری از پاشش بنزین و تمیز کردن کارتها هر چند وقت یکبار از طریق کمی الکل از جمله روش های مراقبت صحیح از کارت های هوشمند سوخت است.
هزینه صدور کارت جدید سوخت
معاون فنی سامانه هوشمند سوخت درباره قیمت کارت های هوشمند سوخت جدید گفت: هزینه دریافت کارت های هوشمند سوخت جدید ۱۰ هزار تومان است که این رقم کمتر از هزینه تمام شده تولید این کارت هاست.
وی تصریح کرد: تولید کارت ها هزینه های دیگری نظیر پاکت کردن و شخصی سازی کارت ها دارد که سعی کرده ایم در چند سال گذشته با وجود افزایش قیمت، این رقم را ثابت نگه داریم.
رضایی درباره نحوه ایجاد انگیزه در دارندگان کارت هوشمند سوخت برای دریافت کارت های جدید گفت: وزارت نفت در طراحی کارت های جدید خود را متعهد به ارائه خدمات و سرویس های جدید در کارت های جدید دانسته است و این امر برای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران سودآوری نخواهد داشت و تنها بانک ها و سازمان هایی که می خواهند از این طریق خدمات دهی کنند، می توانند با در نظرگرفتن سیاست های تشویقی و معرفی این خدمات، مردم را به دریافت کارت های هوشمند سوخت جدید ترغیب کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، معاون فنی سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به این که وزارت نفت در زمینه ارائه خدمات الکترونیکی از طریق کارت های هوشمند سوخت پیشرو بوده است، افزود: در پنج سال گذشته، وزارت نفت اولین سازمانی بود که برای اولین بار در کشور با توزیع حدود ۱۵ میلیون کارت هوشمند سوخت خدمات الکترونیکی را به دورافتاده ترین روستاهای کشور برد.
رضایی با تاکید بر این که امروزه حدود ۲۴ میلیون کارت هوشمند سوخت در کشور صادر شده است، افزود: سازمان ها و موسسات دیگر می توانند از تجارب وزارت نفت در این زمینه بهره ببرند.
افزایش نرخ دو برابری سوخت پروازهای خارجی
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: افزایش دو برابری نرخ سوخت پروازهای خارجی و نیز افزایش نرخ بلیط پروازها، فردا در مجلس مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.جلیل جعفری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس در خصوص افزایش نرخ سوخت پروازهای خارجی مخالفت کرده است گفت: کمیسیون انرژی مجلس چندین بار در خصوص افزایش نرخ سوخت پروازها تذکر داده است .
اما متأسفانه دولت و بخش هوایی کشور بدون هماهنگی و کسب مجوز از سوی مجلس اقدام به افزایش نرخ سوخت و نیز نرخ هواپیما کرده است.
وی تصریح کرد: کمیسیون انرژی مجلس موضوع افزایش نرخ دو برابری سوخت پروازهای خارجی و قیمت بلیط را فردا در مجلس بررسی می کند.
رقم شگفت انگیز واردات قاچاق لوازم آرایش
دبیر انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی با اشاره به فعالیت حدود ۲۰ کارخانه تولید محصولات و لوازم آرایشی در کشور گفت: ممنوعیت واردات محصولات و فرآوردههای آرایشی میتواند باعث تشدید قاچاق این کالاها به کشور شود.بختیار علمبیگی با اشاره به نیاز کارخانههای تولید لوازم آرایشی به تامین نقدینگی افزود: کارخانه های تولید لوازم آرایشی باید ماشینآلات خود را نوسازی کنند که در همین راستا نیاز به تامین نقدینگی دارند.
او با اشاره به این که حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از بازار لوازم آرایشی کشور از طریق تولیدات داخلی تامین میشود گفت: در کنار تولیدات داخلی واردات قانونی وغیر قانونی هم بخش قابل توجهی از نیاز بازار کشور را دراین حوزه تامین میکند.
دبیر انجمن صنایع شوینده بهداشتی و آرایشی با بیان اینکه ارزش بازار لوازم آرایشی در ایران بیش از ۱.۸ میلیارد دلار است اظهار کرد: ممنوعیت واردات لوازم آرایشی علاوه بر این که میتواند فرصت مناسبی برای تولیدکنندگان داخلی برای افزایش سهم در بازار باشد در صورت عدم برنامه ریزی مناسب به تشدید قاچاق این مواد به کشور منجر خواهد شد.
بخش تحقیقات بازار یورومانیتور نیز چندی پیش اعلام کرد که ارزش بازار محصولات مراقبت از پوست در ایران به دلیل تبلیغات و بازاریابی گسترده با رشد ۲۴ درصدی بالای به ۱۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۰ رسید. در این گزارش عنوان شده با رشد جمعیت افراد جوان در ایران و تغییر الگوی مصرف در این کشور پیش بینی میشود ارزش بازار محصولات مراقبت از پوست در ایران تا سال ۲۰۱۵ میلادی به بیش از ۴.۶ میلیارد دلار برسد.
در همین حال معاون پیشگیری و هماهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ورود ۸۰۰ میلیون دلار لوازم آرایشی قاچاق به کشور خبر داده است.
به گفته مهدی ابویی، سالانه به صورت قانونی و غیر قانونی در مجموع حدود ۱.۵ میلیارد دلار انواع لوازم آرایشی وارد کشور میشود.
این درحالی است که رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت عنوان کرده که بیش از هزار و ۴۰۰ قلم محصولات آرایشی و بهداشتی در کشور تولید میشود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکنون آمار دقیقی از تعداد واحدهای تولید محصولات آرایشی در کشور منتشر نکرده است، اما آمار انجمن صنایع بهداشتی، آرایشی و شوینده ایران حاکی از عضویت ۹۶ واحد تولید محصولات آرایشی و بهداشتی در این انجمن است.
در بین این واحدها، هشت واحد در زمینه تولید ادکلن، یک واحد در زمینه تولید خط چشم، چهار واحد در زمینه تولید رژ لب، هشت واحد در زمینه تولید رنگ مو، دو واحد در زمینه تولید رژ گونه، دو واحد در زمینه تولید ژل بدن، ۳۳ واحد در زمینه تولید کرم، چهار واحد در زمینه تولید کرم پودر، چهار واحد در زمینه تولید کرم موبر، دو واحد در زمینه تولید لاک ناخن، شش واحد در زمینه تولید کرم ضد آفتاب و پنج واحد نیز در زمینه تولید ژل دست و صورت فعالیت می کنند. بیشترین تعداد واحد تولید انواع کرم نیز در استان تهران واقع شده است.
همچنین واحدهایی در این حوزه در استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، ایلام، خراسان رضوی، سمنان، قزوین، قم، کرمانشاه، گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، بوشهر، زنجان، لرستان و همدان برای فعالیت پروانه بهرهبرداری گرفتهاند و دارای ظرفیت تولید هستند که تعداد آنها در مجموع به ۱۱۳ واحد میرسد.
نکته جالب اینجاست که برخی از واحدهای تولیدی اقدام به صادرات نیز کردهاند. براساس آمار گمرک در سال ۱۳۹۰ حدود پنج میلیون دلار فرآوردهای مرتبط با مراقبت از پوست از کشور صادر شد. حجم صادرات فرآوردههای پاکیزگی و زیبایی مو نیز به حدود ۹۶۰ هزار دلار رسید. ارزش صادرات بو زداهای بدن و ضد ترشح عرق نیز به کمی بیش از ۳۳۰ هزار دلار رسید. در سایر حوزههای تولید محصولات آرایشی کشور صادراتی نداشته است. بیشترین صادرات واحدهای داخلی مربوط به حوزههایی مانند تولید شامپو، صابون و به طور کلی شویندهها میشود.
جلسات هر روزه احمدی نژاد برای کنترل بازار
مدیرکل امور سیاسی دفتر رییسجمهور از جلسات هر روزه احمدینژاد برای کنترل و تنظیم بازار خبر داد.مجید امیدی شهرکی مدیر کل امور امنیتی سیاسی دفتر رییسجمهور با اشاره به تلاش دولت برای ساماندهی وضعیت ارز و هچنین تنظیم بازار گفت: تقریبا جلسات هر روزهای با محوریت بررسی بازار ارز به ریاست رییسجمهور تشکیل می شود و انرژی مضاعفی در این باره برای هزینه می شود.
وی افزود: البته این مساله به هیچ عنوان مساله تازهای نیست و ممکن است به دلیل شرایط خاص نیاز باشد که دولت توان مضاعفی در این باره بگذارد.
مدیر کل امور امنیتی سیاسی دفتر رییس جمهور تصریح کرد: پیش از این نیز رییس جمهور توجه ویژه ای به بحث اقتصاد و شرایط معیشتی مردم داشته است و برگزاری این جلسات به این شکل کاملا مسبوق به سابقه است.
امیدی شهرکی در پاسخ به ادعای برخی سایتها مبنی بر تازه بودن چنین جلساتی گفت:رئیسجمهور پیش از این چنین رویه ای را در برگزاری جلسات داشته است و به هیچ عنوان این مطلب جدید نیست.
وی افزود:هیچ تغییری در شدت و میزان فعالیتهای دولت در سال آخر فعالیتش روی نداده است .
محاسبات متخصصان آمریکایی از هزینههای جنگ
فدراسیون دانشمندان آمریکایی دیروز در گزارشی، هزینههای جنگ آمریکا علیه ایران برای نابودی تأسیسات هستهای کشور را برآورد کرد. بنا بر محاسبات این مؤسسه مستقر در واشنگتن، هزینههای یک جنگ تمام عیار با ایران ـ که شامل اشغال نظامی خاک ایران نیز بشود ـ در سه ماهه نخست برای اقتصاد جهانی، معادل دو تریلیون دلار خواهد بود که میتواند تا سه تریلیون دلار نیز افزایش یابد.فدراسیون دانشمندان آمریکایی دیروز در گزارشی، هزینههای جنگ آمریکا علیه ایران برای نابودی تأسیسات هستهای کشور را برآورد کرد. بنا بر محاسبات این مؤسسه مستقر در واشنگتن، هزینههای یک جنگ تمام عیار با ایران ـ که شامل اشغال نظامی خاک ایران نیز بشود ـ در سه ماهه نخست برای اقتصاد جهانی، معادل دو تریلیون دلار خواهد بود که میتواند تا سه تریلیون دلار نیز افزایش یابد.
هرچند یک اقدام نظامی تمام عیار علیه ایران برای نابودی تأسیسات هستهای کشور هرگز مد نظر سیاستمداران غربی و آمریکایی نبوده است، گروهی از ۹ متخصص این حوزه از سوی فدراسیون دانشمندان آمریکایی، مأمور تهیه سناریویی شدند که هزینههای یک اقدام نظامی تمام عیار علیه ایران را بر پایه آن محاسبه کنند.
چالرز بلیر که یکی از همکاران تهیه این گزارش است، در این باره گفته که: هرچند در هنگام گفتوگو از یک جنگ تمام عیار، همواره از افزایش بهای نفت، آسیبی که به تأسیسات هستهای ایران و خود شهروندان ایرانی وارد میشود، سخن به میان آمده، هیچ گاه از هزینههای این جنگ برای اقتصاد جهانی سخنی گفته نشده است.
این موضوع گزارش این گروه ۹ نفره است که جزییات آن به ترتیب برای هر سناریو به شرح زیر است:
(گزارش در آغاز توضیح داده، هزینههایی که در زیر به شرح آنها پرداخته شده، بر پایه میانگین هزینههای سه ماه جنگ است. برآورد و محاسبه جنگی با مدتی طولانیتر نیازمند دخیل کردن متغیرهایی بیشتر است).
تحریمهای بیشتر
سناریو: ایالات متحده اقدام به افزایش فشارهای مالی علیه ایران میکند که با وضع دور جدیدی از تحریمها انجام میگیرد و بر پایه آن، هر بانک خارجی که با بانکهای ایرانی وارد تعامل شود، مجازات خواهد شد. تحریمهای مالی کنونی، شامل عملیاتهای نقل و انتقال حجیمی میشود که مربوط به بخش انرژی ایران است. تحریمهای جدید بر این اساس طراحی میشود که بخش انرژی ایران را به کل از اقتصاد جهانی جدا کند. این تحریمها همچنین پرداخت وامهای بینالمللی به ایران را متوقف میکند و ذخایر ارزی ایران را به شدت کاهش میدهد.
برآورد هزینههای جهانی این سناریو: ۶۴ میلیارد دلار
محاصره اقتصادی
سناریو: هرچند تا همین جا نیز تحریمها تأثیر خود را بر اقتصاد ایران بر جای گذاشته، دستیابی به یک توافق دیپلماتیک بعید است. ایالات متحده تصمیم به زانو درآوردن ایران به وسیله محاصره اقتصادی و توقف فروش نفت ایران، توقف صادرات گاز، تجهیزات صنعت نفت و گاز و همچنین توقف صدور خدمات به ایران میکند. رقم مشخصی از تجهیزات و ادوات نظامی به خلیج فارس فرستاده میشود تا از تحریم اقتصادی اطمینان حاصل شود. همچنین یک تحریم جهانی علیه سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران طراحی و پیادهسازی میشود.
برآورد هزینههای جهانی این سناریو: ۳۲۵ میلیارد دلار
حملات هدفدار
سناریو: ایالات متحده اقدام به طراحی و فرماندهی مجموعه عملیاتهای محدود نظامی توسط جنگندههای و نیروهای ویژه علیه تأسیسات نظامی و هستهای ایران ـ که موجبات نگرانی را فراهم آوردهاند ـ میکند. برای پرهیز از گسترش جنگ، ایالات متحده بر روی سرعت و دقت و خفیه کاری این نیروها حساب کرده و از کارهایی که منجر به ضد حمله نیروهای ایرانی شود، پرهیز میکند و البته ریسک ضد حمله را میپذیرد.
برآورد هزینههای جهانی این سناریو: ۷۱۳ میلیارد دلار
بمباران تأسیسات هستهای
سناریو: ایالات متحده اقدام به یک عملیات گسترده هوایی علیه تأسیسات هستهای و نظامی ایران میکند تا شانس ایران برای تلافی جویی را به کمترین میزان کاهش دهد. در این عملیات، آمریکا استحکامات دفاع هوایی ایران، رادارها و آنتنهای رادیویی برای هماهنگی عملیات نظامی را طی یک بمباران گسترده نابود میکند.
برآورد هزینههای جهانی این سناریو: یک تریلیون دلار
تهاجم و اشغال نظامی
سناریو: نیروهای آمریکایی وارد خاک ایران میشوند. در حین این عملیات، محاصره دریایی از طریق ناوگان نظامی و منطقه پرواز ممنوع بر فراز ایران به اجرا درمیآید تا نیروهای نظامی آمریکا به گونهای سیستماتیک و اصولی، پایگاههای نظامی و هستهای ایران را یک به یک نابود کنند. در این عملیات، حجم انبوهی از نیروهای زمینی باید به کار گرفته شوند.
برآورد هزینههای جهانی این سناریو: ۱.۷ تریلیون لار
پایان جنگ
ایالات متحده اقدام به حل و فصل معضل برنامه هستهای ایران میکند، تحریمها موقت تعلیق میشوند و آمریکا اقدام به خروج نیروهای خود از ایران و خلیج فارس میکند. بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش مییابد و بازار به پایان درگیری نظامی در منطقه واکنش مثبتی نشان میدهد.
برآورد هزینههای جهانی این سناریو: ۶۰ میلیارد دلار
این گزارش تنها به بیان سناریوهای گوناگون یک اقدام نظامی علیه ایران از آغاز تا پایان پرداخته و بر همین اساس، برآوردهایی از هزینههای اقتصادی آن کرده داده، در حالی که اشارهای به هزینه تحریمهای کنونی ننموده است.
این در حالی است که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحلیلگران آمریکایی بر این باور بودند که به رغم آنکه موضوع مهم این انتخابات اقتصاد بود و هرچند اوباما نتوانست بود آن گونه که باید، اوضاع اقتصادی آمریکا را در چهار سال نخست بهبود بخشد، اما پاسخ آری رأی دهندگان به حضور دوباره وی در کاخ سفید، به معنای نه گفتن به سیاستهای جنگطلبانه جمهوری خواهان بود.
این گزارش تنها یک نمونه از مجموعه تحلیلهایی است که به تازگی پیرامون هزینههای اقدام نظامی علیه ایران در رسانههای خارجی و از سوی متخصصان انتشار یافته است. همچنین در ماههای اخیر، همواره متخصصان و تحلیلگران لزوم اجتناب از یک درگیری نظامی با ایران را بارها گوشزد کردهاند.
بازار خودرو از تکاپو افتاد/کاهش قیمت نسبی در بازار آزاد
طی روزهای گذشته ،روند صعودی قیمت خودروها در بازار متوقف شده و قیمت برخی محصولات نیز کاهش یافته است.شروع ثبت نام فروش و افزایش عرضه محصولات به بازار و همچنین متعادل شدن نرخ ارز طی روزهای اخیر ،سبب توقف روند صعودی قیمت خودرو در بازار آزاد و در برخی موارد کاهش قیمت محصولات شده است.
بر همین اساس برخی خودروهای پرفروش همچون تندر ۹۰ ، خانواده ۲۰۶ ،مگان با کاهش قیمت حدود ۱ تا ۲ میلیون تومانی مواجه شده اند.
لازم به ذکر است تقریبا تمامی خودروها در بازار آزاد ،همچنان با اختلاف قیمت چند میلیون تومانی با قیمت مصوب ،خرید و فروش می شوند.
دامنه سقوط دلار گسترده شد
ر حال حاضر نرخ خرید و فروش ارز های رایج در بازار آزاد به شرح زیر است :
یمت ارز غیر مرجع (ریال)(اتاق مبادلات ارزی)
دلار: ۲۴,۸۸۵
یورو: ۳۱,۷۲۶
درهم امارات: ۶,۷۷۵
لیر ترکیه: ۱۳,۷۸۱
روپیه هند: ۴۵۲
یکصد ین ژاپن: ۳۰,۹۰۰
روبل روسیه: ۷۸۵
یوان چین: ۳,۹۹۶
یک هزار وون کره جنوبی: ۲۳,۰۰۰
قیمت طلا و سکه در بازار امروز
قیمت سکه در بازار امروز تغییر چندانی پیدا نکرده به طوری که سکه طرح قدیم به قیمت ۱ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان به فروش می رسد.
محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با بیان این مطلب گفت: سکه طرح قدیم و جدید به قیمت ۱ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان، نیم سکه ۵۸۲ هزارتومان، ربع سکه ۲۹۳ هزارتومان و سکه گرمی ۱۷۲ هزارتومان در بازار امروز داد و ستد می شود.
وی با بیان اینکه اونس جهانی طلا هزار و ۷۲۱ دلار محاسبه می شود افزود: طلای ۱۸ عیار گرمی ۱۱۸ هزارتومان، یک مثقال طلای ۱۷ عیار ۵۱۲ هزارتومان و یک مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۴۲ هزارتومان مورد خرید و فروش قرار می گیرد.
واکنش وکیل خسروی به دست نوشته خاوری/ یک بازرس فساد را کشف کردوکیل مهآفرید خسروی ( متهم ردیف اول فساد بزرگ بانکی که به اعدام محکوم شد) نسبت به دست نوشته محمودرضا خاوری مدیرعامل فراری بانک ملی ایران واکنش نشان داد.در توضیحات غلامعلی ریاحی وکیل مه آفرید امیر خسروی (متهم ردیف اول فساد بزرگ بانکی که به اعدام محکوم شد) به دست نوشته محمودرضا خاوری مدیرعامل فراری بانک ملی ایران در سال ۸۸ مبنی بر هشدار نسبت به احتمال فرار خسروی از کشور آمده است: در خبر این خبرگزاری دست نوشته ای به چشم می خورد ، حاکی از اینکه آقای خاوری مدیرعامل سابق بانک ملی به شخصی به نام آقای ایران منش در خصوص احتمال فرار آقای مه آفرید خسروی هشدار داده است، تاریخ این دست نوشته ۳/۵/۱۳۸۸ است در حالی که اولین خبر در مورد فساد کلان بانکی در تاریخ ۱۰/۵/۱۳۹۰ یعنی قریب به دو سال بعد از دستور آقای خاوری به مقامات قضایی و اطلاعاتی رسیده است، دقیقا در تاریخ ۱۰/۵/۱۳۹۰ آقای باقری افشار پس از بازرسی از شعبه بانک صادرات شعبه گروه ملی اهواز موضوع گشایش اعتبارات اسنادی بدون مجوز را به مقامات مسئول گزارش کرده و تا آن تاریخ موضوع رسانه ای نشده بود.
در ادامه این توضیحات می خوانیم: در مردادماه ۱۳۸۸ یک ماه از تاریخ خرید گروه ملی فولاد توسط مه آفرید امیر خسروی گذشته بود و ایشان آن قدر معتبر و مورد وثوق بوده که در یک ماه بعد از خرید گروه ملی از گشایش اعتبارات اسنادی چند میلیارد تومانی برخوردار شده است، بنابراین در آن تاریخ نه تنها موجبی برای فرار مه آفرید امیر خسروی وجود نداشته بلکه برعکس ایشان در سیستم بانکی و نزد مقامات مسئول دولتی از اعتبار خاصی برخوردار بوده است.
بنابرتوضیحات وکیل خسروی، بهترین دلیل اینکه از مرداد ۱۳۸۸ تا مرداد ۱۳۹۰ ایشان قریب ۱۸۰۰ میلیارد تومان از طریق گشایش اعتبارات اسنادی به نفع گروه ملی صنعتی فولاد اهواز تسهیلات تحصیل کرده بود. پس این دستور مدیر عامل بانک ملی با توجه به موقعیت ممتاز آقای مه آفرید خسروی و اینکه بدهی معوقه نداشته چه توجیهی می تواند داشته باشد.
به گزارش مهر، در دست نوشته محمود رضا خاوری مدیرعامل فراری بانک ملی به مدیر وقت حوزه حراست بانک ملی ایران در سوم مردادماه ۱۳۸۸ آمده ابود: جناب آقای ایران منش، باسلام، آقای خسروی آب معدنی داماش بدهکار بانک ظاهرا در حال خروج از کشور است، نیاز به مراقبت شدید دارد. مذاکره کنید."
محمودرضا خاوری مدیرعامل بانک ملی ایران مهرماه سال ۹۰ در پی کشف بزرگترین فساد بانکی در اقتصاد ایران از کشور فرار کرد و به کانادا رفت. از آن تاریخ تاکنون هیچ خبری از وی تاکنون منتشر نشده است.
همان زمان روزنامه انگلیسی گلوب اند میل در گزارشی عنوان کرده بود که محمودرضا خاوری مدیرعامل فراری بانک ملی دارای خانه ای ۳ میلیون دلاری در تورنتو است. خانواده خاوری در کانادا اقامت دارند و اسناد مربوط به ثبت نشان می دهد که خاوری دارای خانه ای ۳ میلیون دلاری در تورنتو است.
این روزنامه مطرح کرده بود که خاوری فردی "ایرانی- کانادایی" است که استعفای خود را تقدیم مقامات ایرانی کرده و روز پس از آن از لندن به فرانکفورت پرواز کرده و سپس با پرواز لوفتانزا به تورنتو سفر کرده است.
اول نیوز/