روزنامه جمهوری اسلامی در ستون سرمقاله امروز خود چنین نوشت:
بسمالله الرحمن الرحیم
ایران اسلامی با فرا رسیدن ماه محرم، ماه ایثار و ماه پیروزی خون بر شمشیر، غرق در سوگواری شد و بار دیگر در مصیبت شهادت پاره تن رسول خدا و خاندان گرامی و یاران وفادارش سیاهپوش گردید.
پیروان مکتب حسینی این هفته در همه شهرها و روستاها با برپایی حسینیهها و تکایا و برگزاری مراسم سوگواری، پای آموزههای قیام عاشورا زانو زده و درس آموز این حماسه بزرگ شدند. براستی در تقویم این ملت، هیچ مقطعی به سرخی و جانسوزی ماه محرم نیست زیرا شور و حماسهای که قیام حسینی در روزگاران ایجاد کرده، کوچک و بزرگ را از سویی به تفکر در ابعاد عظیم این ایثار و از خودگذشتگی برای حفظ اسلام و از سوی دیگر اشک و ماتم بر این همه مظلومیت فرا میخواند.
این ماه بزرگترین فرصت مرثیه سرایی و سوگواری نسبت به پاکترین و عزیزترین انسانهای تاریخ بشریت است که در مظلومانهترین حالت در راه حفظ دین به شهادت رسیدند و در حقیقت بهترین دانشگاه و بزرگترین مکتب انسانسازی را برای ترویج معارف اصیل دینی ایجاد کردند.
از این رو وعاظ، خطبا و گردانندگان مجالس حسینی باید با عمق بخشیدن به محافل و غنای مراثی و مدایح، از این فرصت برای پایدار کردن و نهادینه نمودن شعور دینی، ثبات فرهنگی و تحکیم ارزشهای اسلامی استفاده کرده و اجازه ندهند سرمایه بزرگ شور عاشورایی که با خون امام حسین علیه السلام و یارانش برای آیندگان به ودیعه گذاشته شده با غفلت و بیتوجهی از کف برود.
متأسفانه این روزها برخی تفکرات شبه روشنفکرانه با القای شبهات و سفسطههای مغلطه آمیز درصدد تضعیف روح حماسی سوگواریها و خاموش کردن شور عزاداریهای حسینی بوده و با بیان سخنان موهوم و بیپایه و اساس سعی دارند حرکت آزادیخواهانه امام حسین علیه السلام و زیباترین جلوه ابراز عاطفه و عشق به سرور شهیدان را زیر سؤال برده و پیوندهای اعتقادی مردم با نهضت حسینی را کم رنگ سازند ولی ملت ایران بر این نکته واقف است که آنچه باعث جاودانه ساختن اسلام و صیانت از اساس دین و تحکیم مبانی عقیدتی ما گشته و باعث شده دیانت و آزادگی، نسل به نسل و سینه به سینه به آیندگان منتقل شود، همین عزاداریهای سنتی و سوگواریهای خالص و بیپیرایه است که اسلام را حفظ کرده و توانسته آنرا از انحرافات و تحریفات فرهنگی حفظ کند.
تهران در هفته جاری میزبان نشست دو روزه گفتگوی ملی سوریه با حضور نمایندگان دولت و معارضین این کشور بود که در پایان به تشکیل کمیته 16 نفره مشترک منجر شد. در این نشست که برای نخستین بار پس از بحران 20 ماهه سوریه با حضور طرفین درگیریها و به مدیریت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، بر برقراری آتش بس و خاتمه فوری درگیریهای مسلحانه تاکید گردید. شرکت کنندگان در این نشست که 170 شخصیت سوری و 40 حزب این کشور بودند، همچنین با هرگونه مداخله خارجی در مسائل سوریه مخالفت کردند.
در این هفته رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره بحران سوریه و ارائه راه حل برای پایان دادن به درگیریهای این کشور، بازتاب وسیعی در رسانهها داشت. ایشان در دیدار مسئولان و دست اندرکاران حج امسال که به منظور ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات انجام شده در حج سالجاری حضور یافته بودند، از ناآرامیها در سوریه بعنوان نمونه یکی از این گرههای ذهنی جهان اسلام یاد کردند و با بیان اینکه منطق جمهوری اسلامی در قضیه سوریه کاملاً روشن است، افزودند: واقعیت مسئله سوریه این است که جبهه استکبار قصد دارد حلقه وصل زنجیره مقاومت در منطقه را که در همسایگی رژیم غاصب صهیونیستی قرار دارد، نابود کند.
حضرت آیتالله خامنهای راه حل بحران سوریه را جلوگیری از تزریق سلاح به داخل این کشور خوانده و تصریح کردند: "چنانچه در هر کشوری، مخالفان از خارج آن کشور به سلاح مجهز شوند، بطور طبیعی، نظام حاکم نیز با آنها برخورد خواهد کرد. طبعاً اگر مخالفان در سوریه دست از سلاح بردارند، امکان مطالبه از دولت برای شنیدن نظرات مخالفان و اجازه دادن به آنها برای بیان مواضع خود وجود خواهد داشت."
حوادث دلخراش چند روز اخیر غزه، به همان اندازه که برای ساکنان بیدفاع غزه مصیبت بار بود برای مدعیان نظم نوین جهانی باعث شرمساری و بیآبروی شد. اما در این میان آنچه بیش از هر موضوع دیگری دل مسلمانان واقعی را به درد آورد، سکوت و بیتوجهی سران دولتهای عربی در قبال چنین جنایات ددمنشانهای بود. صد البته که آزاداندیشان جهان در قبال این جنایات و وحشی گریها سکوت نخواهند کرد.
به جرأت میتوان ادعا کرد که در آغاز هزاره سوم کمتر جنایتی در این سطح اتفاق افتاده و اگر هم بوده باز هم از کارنامه سیاه رژیم صهیونیستی بوده است. به همین مناسبت رهبر معظم انقلاب در دیدار دیروز با بسیجیان با بیان اینکه رفتار کشورهای عربی و اسلامی نیز در قبال حوادث غزه رفتار مناسبی نبود، تأکید کردند: کشورهای اسلامی و بخصوص دولتهای عربی باید در حرکتی متحد، ضمن کمک به مردم مظلوم غزه برای برداشته شدن محاصره این منطقه تلاش کنند.
ایشان همچنین جنایات و وحشی گریهای رژیم صهیونیستی در حمله به مردم غزه، را نشان دهنده سبعیت حیرتآور سردمداران این رژیم خواندند و با اشاره به وقاحت مضاعف و نفرت آور آمریکا، انگلیس و فرانسه در حمایت از کشتار مردم غزه فرمودند: کشورهای اسلامی بخصوص دولتهای عربی، با اصلاح رفتار خود در این مسئله، ضمن کمک به مردم مظلوم اما شجاع و سرافراز نوار غزه، برای شکستن محاصره این منطقه تلاش کنند و امت اسلام نیز به تأسی از مقاومت پیروز مردم غزه بداند که ایستادگی و استقامت، تنها راه نجات و غلبه بر دشمنان اسلام است. ایشان افزودند: سردمداران استکبار از جمله امریکا که از فجایع صهیونیستهای وحشی در غزه حمایت میکنند چگونه با وقاحت مضاعف از حقوق بشر دم میزنند و خود را در موضع محاکمه کننده ملتها و کشورهای دیگر قرار میدهند؟
رهبر انقلاب در این دیدار با اشاره به رویدادهای داخلی با تجلیل از وحدت و همدلی ملت، به پاسخ مثبت سران سه قوه به دعوت ایشان برای همدلی اشاره کرده و افزودند: از پاسخ مثبت و با ارزش مسئولان قوا و تأکید آنان بر وحدت در عین برخی اختلاف نظرها و سلیقهها، تشکر میکنم و لازم است این حرکت خوب با مراقبت در اظهارنظرها و اقدامات، استمرار یابد. ایشان در همین بحث به موضوع سؤال مجلس از رئیسجمهور پرداختند و خاطرنشان کردند: این حرکت قابل تحسین و تمجید است، اما معتقدم این حرکت تا همین جا کافی است و دیگر ادامه نیابد.
این هفته، یورش وحشیانه صهیونیستها به غزه مهمترین رویداد خارجی را تشکیل میداد. نوار غزه طی چند روز گذشته شاهد دور تازهای از حملات سنگین ارتش اسرائیل بود و صهیونیستهای جنایتکار با انواع تسلیحات مرگبار مردم بیدفاع این منطقه را به خاک و خون کشیدند. براساس آخرین گزارشها، طی یک هفته تهاجم سبعانه صهیونیستها، تاکنون بیش از 140 فلسطینی به شهادت رسیده و نزدیک به یک هزار نفر مجروح شدهاند. بیمارستانهای غزه پر از مجروحان شده و داروهای حیاتی به اتمام رسیده است.
آتش بسی که خبر آن منتشر شده بود و قرار بود از چهارشنبه به اجرا در آید با ادامه جنایات رژیم صهیونیستی، به اجرا در نیامده، شکسته و نقض شد. درحالی که نیمی از قربانیان را زنان و کودکان تشکیل میدهند، رژیم صهیونیستی این حملات را "دفاع از خود" خوانده است. در این میان، مجامع بینالمللی و محافل مدعی حقوق بشر نیز مثل موارد مشابه قبلی، سکوت خفقان آوری پیشه کرده و حتی از صدور بیانیه نیز در محکومیت این جنایات ابا کردند.
شورای امنیت سازمان ملل در حرکت نمایشی، اقدام به تشکیل جلسه کرد ولی همچنانکه از قبل نیز پیشبینی میشد بدون هیچ نتیجهای این نشست پایان یافت. از بان کی مون دبیرکل سازمان ملل که قانوناً مسئولیت دفاع از حقوق طرفهای مورد تجاوز و ظلم قرار گرفته به عهده وی است، نه تنها هیچ اقدامی مشاهده نشد بلکه در اظهاراتی شرم آور گفت که نگرانیهای امنیتی رژیم صهیونیستی را درک میکند!
متأسفانه کشورهای اسلامی و سران عرب تاکنون نیز حرکتی مؤثر و قابل ملاحظه انجام ندادهاند و این برخوردهای انفعالی و سکوت ننگ آور، صهیونیستها را در تداوم جنایاتشان گستاختر و بیپرواتر کرده است. البته با توجه به ماهیت بسیاری از حکام منطقه که به قدرتهای بزرگ وابسته هستند اینگونه برخوردهای ذلیلانه چندان هم دور از انتظار نبوده است ولی آنچه قابل انتظار بود این بود که دولتهایی که پس از جریان بیداری اسلامی و تحولات اخیر در منطقه روی کار آمده اند، در پاسخ به خواست ملت هایشان، حمایتهای جدیتر و قاطعتری از ملت مظلوم فلسطین به عمل آورند که متأسفانه تاکنون اینگونه نبوده است.
در این میان شیوه برخورد دولت مصر که دولت برآمده از انقلاب مردم مسلمان مصر میباشد، قابل قبول نبوده است. این دولت در مواجهه با جنایات اخیر صهیونیستها به جای اینکه در طرف مظلوم قرار بگیرد تلاش خود را معطوف آن کرده است که میان فلسطینیها و رژیم صهیونیستی میانجیگری کند. با اینحال صهیونیستها با تداوم جنایاتشان رفتاری تحقیرآمیز اتخاذ کردند که نشان دادند که برای میانجیگری قاهره نیز اعتباری قائل نیستند.
در این میان، ملت مبارز فلسطین بیاعتنا به رهبران بیلیاقت عربی به پایداری ادامه میدهند و با سلاحهای محدودی که در اختیار دارند به مقابله با صهیونیستهای جنایتکار پرداختهاند. مبارزان فلسطینی تاکنون بیش از یک هزار موشک به سرزمینهای اشغالی شلیک کردهاند که به هلاکت و زخمی شدن شماری از صهیونیستها منجر شده است. ملت مظلوم فلسطین که یکبار دیگر آماج حملات صهیونیستهای خونخوار واقع شدهاند با ادامه مقاومت، این پیام را به جهان میدهند که هرگز تسلیم صهیونیستهای اشغالگر نخواهند شد و حاضرند هر هزینهای را خود در این راه متقبل شوند.