همه چیز فدای مکتب،حتی حسین(ع)!»عنوان یادداشت امروز روزنامه جام جم به قلم مهدی فضائلی:اگر هر روز عاشوراست و همه زمینها کربلا، باید بفهمیم در پس این همه شور و شوق و نشاط عاشورایی و این همه اشک و آه و سوز در سوگ سالار شهیدان و یاران بیهمتای او که خوشبختانه در هر کوی و برزن نشانههای آن آشکار است، وظیفه امروز ما چیست.
درسها، پیامها و عبرتهای عاشورا متنوع است و زیاد و سطوح مختلفی دارد. از جمله درسهای قیام عاشورا شناخت جریان حق و باطل است؛ دو جریانی که در همیشه تاریخ بوده است و تا قیام قیامت نیز ادامه خواهد داشت. جریان باطل در ازای سیم و زر و با وعده امارت به میدان میآید و جریان حق برای ادای تکلیف، از سیم و زر و امارت در راه هدف میگذرد.
راهبری جریان باطل در دست فاسقان حرامخوار و امامت جریان حق به دست صالحان است که علم، تقوا، پاسداری از دین و مخالفت با هواهای نفسانی از ویژگیهای آنان است.
از دیگر درسهای عاشورایی، نهایت ایثار و فداکاری برای زنده ماندن مکتب و پایدار ماندن اسلام ناب است. عاشورا به ما ارزش دین و اهمیت مکتب اسلام را فهماند که اگر دین در خطر باشد، چون حسینی با چنان یاران و اهل بیتی باید فدا شوند تا دین و مکتب باقی بماند و هیچ چیزی همسنگ و همتراز و باارزشتر از اسلام ناب نیست؛ حتی حسین (ع)!
نبرد و مقابله حق با باطل نبردی است همواره از نظر ظاهری نامتقارن؛ پس نهراسیدن از قلت یاران و انبوهی دشمن و دربند شکست و پیروزی ظاهری نبودن از دیگر آموزههای نهضت عاشوراست؛ نهضتی که با گذشت بیش از 1370 سال از آن، همچنان نورانی و هدایتگر است و سواران بر کشتی حسین بن علی(ع) را به ساحل نجات میرساند.