*زمان*

محمود عباسی

*زمان*

محمود عباسی

«تاکسی یا ماشین مشتی ممدلی!»

«تاکسی یا ماشین مشتی ممدلی!»نوشته مستوره برادران نصیری عنوان امروز روزنامه جام جم:

در را که می‌بندی، صدای راننده بلند می‌شود. همان گفت‌وگوی همیشگی که می‌گوید: در خونه‌ات رو اینجوری می‌بندی.
هوا که سرد باشد، بخاری‌اش جواب نمی‌دهد، از لای در سوز می‌آید. روزهای بارانی اگر دربستی سوار نکند و تو مسافرش باشی، قطرات باران از درز درها رد می‌شود و خیست می‌کند.

روزهای گرم سال، دستگیره بالابر شیشه غنیمت می‌شود، باید درخواست کنی تا از توی داشبورد برایت بیرون بیاورد تا بتوانی با زور شیشه‌ها را پایین بکشی و هوا بخوری.اگر مسیرت کوتاه باشد، پیاده رفتن هزار بار بهتر است، صندلی‌ها آنقدر تو رفته است که از بیرون تا چشم‌هایت بیشتر پیدا نیست و فنرهای شکسته‌اش باعث می‌شود مدام جابه‌جا شوی.

اینها داستان خودرو‌های حمل و نقل عمومی ماست. تعدادش هم کم نیست، در همین پایتخت 17هزار تاکسی فرسوده وجود دارد که باعث شده خیلی‌ها قید استفاده از تاکسی را بزنند و با خودروهای شخصی رفت و آمد کنند؛ همان خودروهایی که با عنوان «تک‌سرنشین» داد مسئولان ترافیک و آلودگی هوای شهر را بلند کرده‌ است.

مدت‌هاست که قرار شده این تاکسی‌های فرسوده نوسازی شود و به شکل و شمایل شهر هم رونقی بدهد، اما خبرهای خوبی از جایگزینی به گوش نمی‌رسد.دیروز هم مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران اعلام کرد مشکلاتی برسر راه نوسازی ناوگان تاکسیرانی وجود دارد.

به گفته میثم مظفر، نوسازی ناوگان تاکسیرانی با همکاری چند مجموعه از جمله ستاد حمل و نقل سوخت و خودروسازان امکانپذیر است و تا زمانی که نسبت به تامین خودرو از سوی خودروسازان اطمینان نداشته باشیم، به ثبت‌نام جدید تاکسی‌های فرسوده اقدام نخواهیم کرد.

ظاهرا در گذشته جمعیت قابل‌توجهی از رانندگان برای نوسازی خودرویشان ثبت‌نام کردند، اما خودروسازان نتوانستند خودروهای لازم را تامین کنند و این مساله موجب نارضایتی رانندگان تاکسی شده است.

از آن طرف خودروسازان هم سختگیری‌های پلیس راهور را بهانه می‌کنند که تاکید دارد خودروسازان باید خودروهایی تولید کنند که دو ایربگ داشته باشد تا ایمنی خودروها ارتقا یابد، اما خودروسازان همچنان خودروهایی با یک ایربگ تولید می‌کنند.

ماجرای این سختگیری‌ها و آن بهانه هرچه که باشد، نتیجه‌اش سیستم حمل و نقل عمومی شده که چرخش نمی‌چرخد. با این تفاسیر نه از کسی می‌توان انتظار داشت خودروی شخصی‌اش را به این تاکسی‌ها ترجیح ندهد و نه این‌که اعتراضی برای ترافیک و آلودگی هوا نباشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد