*زمان*

محمود عباسی

*زمان*

محمود عباسی

ناتو به دنبال چیست؟

صبح امروز روزنامه حمایت مقاله ای با این مضمون منتشر کرد:
ناتو در روزهای اخیر از استقرار موشک‌های پاتریوت در خاک ترکیه خبر داده است. مقامات ترکیه نیز ضمن تاکید این خبر ادعا کرده‌اند که سیستم فوق برای سیاستهای دفاعی این کشور است. با توجه به شرایط منطقه بویژه تاکید همسایگان ترکیه نظیر ایران، عراق، سوریه بر اصل همزیستی مسالمت آمیز با ملت ترکیه، بسیاری از ناظران سیاسی و نظامی این ادعای ترکیه را مردود دانسته و تاکید دارند که ترکیه و ناتو برای اهدافی دیگر در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

حال این سئوال مطرح است که ناتو چه هدفی را از طرح استقرار پاتریوت در ترکیه پی گیری می‌کند؟ در کنار سیاستهای توسعه طلبانه و تامین امنیت صهیونیستها یک نکته در سیاستهای ناتو مشاهده می‌شود و آن راهبرد این پیمان نظامی ،برای سال 2020 است. بر اساس این راهبرد ناتو حوزه فعالیت خود را از دایره اروپا و آمریکا خارج ساخته و شرق آسیا و آسیای غربی (خاورمیانه) را نیز در بر می‌گیرد. در این چارچوب ناتو همگرایی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را در دستور کار قرار داده است که بر اساس توافقات استانبول 2004 اجرا می‌شود. بر اساس توافقات استانبول 2004 میان ناتو و کشورهای عربی ، روابط طرفین در حوزه خلیج فارس گسترش می‌یابد.

 همزمان با تحرکات ناتو آمریکا نیز بر اساس راهبرد نظامی خود که ایجاد چتر امنیتی در آسیای غربی (خاورمیانه) را در دستور کار دارد. هیلاری کلینتون در نشست آ سه آن سال 2009 اعلام کرد امریکا به دنبال چتر امنیتی در خاورمیانه است در همان زمان وزیر خارجه ؟ از طرحی با توافق غرب خبر داد که بر اساس آن ترکیه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی طرح امنیتی منطقه ای را اجرایی می‌کنند. اکنون طرح استقرار سپر موشکی و موشکهای پاتریوت ناتو در ترکیه در حالی مطرح می‌شود که همزمان آمریکا در سرزمینهای اشغالی نیز به دنبال اجرای طرح‌های سپر موشکی است که بخشی از آن را سیستم گنبد آهنین تشکیل می‌دهد.قطر نیز چندی پیش اعلام کرد که حاضر به پذیرش سیستم موشکی امریکا خواهد بود.

مجموع این تحولات نشان می‌دهد که ناتو و آمریکا موازنه‌ای سه ضلعی را در منطقه بر اساس رژیم صهیونیستی ، ترکیه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اجرا می‌کنند. با توجه به اینکه در مقطع کنونی کشورهای عربی بهانه‌ای برای اجرای طرح مذکور ندارند لذا غرب ابتدا سیستمهای مذکور را در سرزمینهای اشغالی و ترکیه مستقر می‌سازد در حالی که کشورهای عربی در آینده به بهانه برقراری توازن قدرت در برابر ترکیه و رژیم صهیونیستی خواستار استقرار این سیستمها در کشورشان می‌شوند.با توجه به این شرایط می توان گفت که از اهداف نهایی ناتو ورود به خلیج فارس تحت بازیگری ناتو است در حالی که برای توجیه رفتار خود امنیت ترکیه را بهانه می‌کنند و چنان القا می‌کند که برای مقابله با تهدیدات منطقه‌ای این طرح را در ترکیه اجرا می سازند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد