*زمان*

محمود عباسی

*زمان*

محمود عباسی

مردم شهرهای زلزله‌زده شب را در فضای باز سپری کنند

تخریب 100 درصدی 6 روستا در زلزله

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی از تخریب 50 تا 70 درصدی 60 روستا و صد درصدی شش روستا در شهرستان اهر خبر داد.

خلیل ساعی در گفت‌وگوی دیگری با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به زلزله‌زدگان زلزله ساعاتی پیش شهرستان‌های اهر، ورزقان و هریس اظهارکرد: تاکنون 60 روستا بین 50 تا 70 درصد و شش روستا نیز به طور صددرصد در شهرستان اهر تخریب شده‌اند، اما آمار دقیقی از تلفات و خسارات دو شهر هریس و ورزقان در دست نیست.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان‌شرقی با اشاره به تشکیل ستاد بحران استان ادامه داد: اقلام امدادی نظیر امکانات موردنیاز خوراکی و پوشاکی به منطقه اعزام شده است.

ساعی همچنین از شهروندان ساکن استان آذربایجان‌شرقی خواست تا امشب را بیرون از منزل سپری کنند و به اطلاعیه و هشدارهای امدادی که از سوی ستاد حوادث غیرمترقبه به آنها اعلام می‌شود، توجه کنند.

ادامه عملیات جستجو ونجات با اعزام 66تیم امدادی و 15تیم سگ‌های زنده یاب به مناطق زلزله‌زده

نجات 210 زلزله‌زده از زیرآوار

محمود مظفر رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر نیز از نجات 210 تن مصدوم زیر آوار خبر داد و به ایسنا گفت: با تلاش امدادگران و نجات‌گران جمعیت هلال‌احمر تاکنون 210 تن از مصدومان زلزله مناطق ورزقان و اهر از زیر آوار نجات یافتند.

وی با اشاره به حضور 185 امدادگر و 40 دستگاه آمبولانس در مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی، در تشریح آخرین اقدامات امدادگران در پوشش امدادی زلزله امروز ریشتری شهرستان‌های اهر و ورزقان در آذربایجان‌شرقی، گفت: براساس آخرین گزارش‌های دریافتی شهرستان ورزقان، اهر و هریس و 16 روستا این شهرستان‌ها بر اثر وقوع این زمین لرزه آسیب دیده‌اند.

وی با بیان اینکه پس از دریافت خبر زمین‌لرزه و با توجه به نوع گزارش دریافتی و شدت لرزش بلافاصله نیروهای امدادی به این مناطق اعزام شدند، گفت: از 9 استان آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی،‌ اردبیل، زنجان، قزوین، گیلان، اصفهان، کردستان و تهران نیروهای امدادی به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند.

رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر با بیان اینکه 66 تیم شامل 185 امدادگر در حال حاضر در محل حادثه حضور دارند، گفت: 40 دستگاه آمبولانس و هفت دستگاه زنده‌یاب نیز به منطقه اعزام شده است.

وی با بیان اینکه تلاش امدادگران برای انجام عملیات جستجو و نجات ادامه دارد، به ایسنا گفت: 15 تیم سگ‌های جستجو و نجات (آن‌ست) نیز به محل زلزله اعزام شد.

به گفته رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر، 3 فروند بالگرد نیز برای امدادرسانی در منطقه حضور دارند.

آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مواصلاتی شهرهای زلزله‌زده

براساس گزارش پلیس راه‌ کشور، در پی زلزله عصر امروز استان آذربایجان شرقی در حال حاضر بار ترافیکی محور "اهر ـ تبریز" سنگین است.

پلیس راه کشور از رانندگان خواست که از مسیرهای جایگزین استفاده کنند و با ماموران راهنمایی و رانندگی همکاری لازم را داشته باشند.

ترافیک سنگین در محور اهر- تبریز

فرمانده پلیس‌راه کشور از شهروندان خواست از تردد از محور تبریز – اهر و محورهای شهر ورزقان خودداری کنند.

سرهنگ محمدرضا مهماندار در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد آخرین وضعیت ترافیکی در مناطق زلزله‌زده اظهار کرد: در لحظات اولیه وقوع زلزله به دلیل تردد خودروهای امداد و نیز تردد مردمی که به قصد کمک به مناطق زلزله‌زده می‌رفتند،‌ترافیک سنگینی در محور تبریز – اهر و محورهای شهر ورزقان ایجاد شد.

فرمانده پلیس‌راه کشور ادامه داد: خوشبختانه با حضور نیروهای پلیس تردد خودروها در این محور ساماندهی شد و هم‌اکنون مشکل چندانی وجود ندارد.

مهماندار با بیان اینکه انجام کارهای امدادی بر عهده امدادگران است و شهروندان تنها با فراهم کردن زمینه سریع امدادرسانی به آنان کمک کنند، از هموطنان خواست تا حد امکان از تردد از محورهای تبریز – اهر و محورهای شهر ورزقان خودداری کنند و اجازه ورود خودروهای امدادی به جاده را بدهند.

شهروندان از تردد در محورهای منتهی به مناطق زلزله زده خودداری کنند

معاونت عملیات پلیس‌راه کشور نیز، آخرین وضعیت ترافیکی در جاده‌های منتهی به استان آذربایجان‌شرقی و شهرستان‌های زلزله‌زده در این استان را تشریح کرد.

سرهنگ صمد اسفندیاری در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره گفت: در جاده‌های منتهی به استان آذربایجان‌شرقی و مناطق زلزله‌زده شاهد حجم سنگین تردد خودروها هستیم.

معاون عملیاتی پلیس‌‌راه کشور با بیان اینکه تردد مردم برای رفتن به مناطق زلزله‌زده و نیز خروج از این مناطق ممکن است سبب ایجاد ترافیک و نیز حوادث رانندگی شود، خاطرنشان کرد: درخواست عمومی ما از رانندگان این است که از تردد به مناطق زلزله‌زده و از ایجاد و ازدحام در این مناطق خودداری کنند.

اسفندیاری از رانندگان خواست هنگام تردد خودروهای امدادی در جاده‌های استان با آنان همکاری داشته باشند تا حدالامکان از تردد در این مسیرها خودداری و مسیرهای جایگزین را برای رسیدن به مقصد انتخاب کنند.

به گفته معاون عملیات پلیس‌راه کشور حجم بالای تردد که در جاده‌های این استان وجود دارد، تاکنون هیچ مورد از انسداد جاده‌های اصلی در آذربایجان‌شرقی به دست ما نرسیده است. آخرین اخبار حاکی از بازبودن تمام جاده‌ها در این استان است.

زلزله در تبریز تلفات جانی و مصدومی نداشت

مشکل قطعی برقی تبریز رفع شد

مدیرروابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز آخرین وضعیت این شهر پس از زلزله عصر امروز اهر و ورزقان را تشریح کرد.

رضا برهان در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره گفت: خوشبختانه در شهر تبریز که حوزه خدمات‌رسانی و آتش‌نشانی نیز در آن تعریف شده است، هیچ مورد تلفات و مجروحی نداشتیم و میزان خسارت ناشی از زلزله نیز در این شهر بسیار ناچیز بود.

وی با بیان اینکه قطعی برقی تبریز رفع شده و هم‌اکنون جریان برق در این شهر وصل است، اظهار کرد: با توجه به اینکه اغلب شهروندان تبریزی امشب را در پارک‌ها و فضاهای عمومی می‌کنند شهردار و فرماندار تبریز دستور داده‌اند، تا امنیت و تمامی امکانات برای این افراد تامین شود.

به گفته برهان، وضعیت شهر تبریز هم‌اکنون آرام است و مشکل خاصی در آن گزارش نشده است.

انتقال 5 مصدوم زلزله زده به مشکین‌شهر

آمادگی اردبیل برای اعزام متخصص

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل نیز از انتقال پنج تن از مصدومان حادثه زلزله عصر امروز استان آذربایجان‌شرقی به بیمارستان شهرستان مشکین‌شهر خبر داد.

دکتر پورفرضی در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره آخرین اقدامات اورژانس و تیم پزشکی استان اردبیل در امدادرسانی به مجروحان زلزله آذربایجان‌شرقی اظهارکرد: 15 آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و 40 تکنیسین و پرستار اورژانس به شهرستان اهر منتقل کردیم.

وی با بیان اینکه دو بیمارستان اردبیل و مشکین‌شهر نیز برای پذیرش مجروحان این حوادث آماده هستند، اظهار کرد: اورژانس اردبیل آمادگی دارد تا در صورت تقاضا، تکنیسین‌ها و نیروهای متخصص خود را برای امدادرسانی به منطقه اعزام کند.

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل با اشاره به انتقال پنج مصدوم به بیمارستان مشکین‌شهر اردبیل گفت: سه مرد و دو مصدوم زن زلزله زده هم اکنون در این بیمارستان بستری هستند البته ما این آمادگی را داریم که در صورت نیاز سایر مجروحان را نیز برای امدادرسانی به این استان منتقل کنیم.

تشکیل ستاد بحران آذربایجان شرقی

مرتضی اکبرپور، معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت و بحران کشوربا اشاره به تشکیل ستاد بحران آذربایجان شرقی گفت:‌ زلزله اخیر در شهرستان ورزقان از توابع استان آذربایجان‌شرقی رخ داد. کانون این زلزله در جاده بین شهرستان‌های اهر و ورزقان بوده است.

به گفته وی قدرت این زلزله 6.2 ریشتر بوده و پس از آن تاکنون 11 پس لرزه با اندازه‌های مختلف 6، 4.1، 4.7 و ... ریشتری رخ داده است.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور به مردم توصیه کرد که آرامش نسبی خود را حفظ کنند و با نیروهای امدادگر حاضر در صحنه همکاری کنند.

اکبرپور با بیان اینکه شورای هماهنگی مدیریت بحران اهر، ورزقان و کلیدر تشکیل شده است، گفت: ستاد مدیریت بحران استان آذربایجان شرقی نیز به ریاست استاندار و مسوولان محلی تشکیل جلسه داده است.

وی خاطرنشان کرد: امدادگران هلال‌احمر و اورژانس در منطقه حضور دارند و مشغول امدادرسانی به مصدومان این حادثه هستند.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور که ساعتی پس از وقوع زلزله با ایسنا گفت‌وگو کرده، درباره خسارات جانی و فیزیکی این زلزله، گفت: فعلا نمی‌توان برآوردی از خسارت اعلام کرد و باید یک یا دو روز از زمان وقوع حادثه گذشته و گزارش‌های دقیق‌تر و کامل‌تری احصاء شود.

درخواست کمک از 3 استان همجوار

معاون اجرایی اورژانس آذربایجان‌شرقی نیز از اعزام تمام پایگاه‌های اورژانس استان به مناطق زلزله‌زده ورزقان، هریس و اهر خبر داد.

دکتر رامین احدی در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اعلام این خبر گفت: از نخستین لحظات بروز این زلزله، تمام پایگاه‌های اورژانس استان که جمعا 95 پایگاه است به سه منطقه زلزله‌زده ورزقان، هریس و اهر اعزام شدند.

وی با بیان اینکه از استان‌های زنجان، اردبیل و آذربایجان‌غربی نیز درخواست کمک شده، اظهار کرد: از ارومیه 30 اکیپ اورژانس، از زنجان اتوبوس اورژانس و از اردبیل نیز دو اکیپ اورژانس درخواست شده است که این اکیپ‌ها نیز بزودی در منطقه مستقر خواهند شد.

وی همچنین درباره وضعیت امدادرسانی در تبریز نیز به ایسنا گفت: در تبریز نیازی برای امدادرسانی وجود ندارد.

آسیب دیدن ساختمان جدید دانشگاه آزاد در زلزله

نماینده مردم تبریز در مجلس، با بیان اینکه زمین لرزه عصر امروز در شهرستان اهر و ورزقان در تبریز نیز احساس شد، گفت: براثر زلزله در تبریز، شیشه‌های بسیاری از مکان‌ها تخریب و این حادثه منجر به زخمی شدن برخی افراد شد اما خوشبختانه تلفات جانی در برنداشته است.

علیرضا منادی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: براساس اطلاعات به دست آمده، نیروهای هلال‌احمر و تیم‌های امدادی به منطقه اعزام شده‌اند.

وی افزود: البته در شهرستان اهر ساختمان‌های کهنه تخریب شده‌اند و همچنین ساختمان جدید دانشگاه آزاد نیز تا حدودی آسیب دیده است، اما به دلیل تعطیلی دانشگاه آزاد، تلفات جانی رخ نداده است.

منادی تصریح کرد: در شهرستان اهر، فکر نمی‌کنیم تلفات جانی وجود داشته باشد، اما در روستاها احتمال تلفات جانی وجود دارد.

نماینده مردم تبریز در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: نیروهای امدادی و هلال‌احمر در منطقه حضور دارند تا کمک‌های لازم را به آسیب‌دیدگان ارائه کنند.

نماینده ورزقان: زیرساخت‌های مخابراتی شهر قطع شده است

الله‌وردی دهقانی، نماینده مردم ورزقان در مجلس با اشاره به زلزله ساعاتی پیش در منطقه شمال غرب کشور به ایسنا گفت: طبق آخرین اطلاعاتی که ما کسب کردیم همه زیرساخت‌های مخابراتی به هم ریخته و تمامی خطوط قطع شده است.

وی افزود: بیشترین خرابی‌ها مربوط به ساختمان‌ها و منازل است و تاکنون تلفات جانی گزارش نشده اما تعداد زخمی‌ها زیاد بوده است.

نماینده اهر و هریس: مسوولان نیروهای امداد بفرستند

عباس فلاحی بابایی نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی نیز از تخریب با شدت بالا در روستاهای حوزه انتخابیه خود پس از زلزله ساعاتی پیش در آذربایجان شرقی خبر داد.

وی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شدت مصدومیت مردم زلزله‌زده در اهر و هریس تاکید کرد: تنها خواسته ما از مسئولان این است که برای ما نیروهای امدادی و آمبولانس و تجهیزات کمکی بفرستند.

قطع ارتباط زمینی چها روستا و اعزام 66 امدادگر به مناطق زلزله‌زده

دکتر محمود مظفر رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر که عصر امروز برای سرپرستی تیم‌های امداد و نجات حاضر در مناطق زلزله‌زده به منطقه اهر اعزام شد، پیش از اعزام با اشاره به روانه شدن 66 امدادگر به مناطق زلزله‌زده از قطع ارتباط زمینی چهار روستا در زلزله امروز آذربایجان‌شرقی خبر داده بود.

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارش‌های دریافتی، در پی وقوع زلزله 6.2 ریشتری و 6 ریشتری در استان آذربایجان‌شرقی چهار شهرستان آسیب دیده‌اند، به ایسنا گفت: شهرستان‌های اهر، ورزقان، مهربان و هریس در این زمین‌ لرزه خسارت دیده‌اند.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارش‌های دریافتی از تیم‌های ارزیاب مستقر در منطقه، چهار روستای خرمالو، آهن‌لو، حیغه، ورزگاه در این حادثه خسارت دیده‌اند، گفت: ارتباط با روستای ورزگاه واقع در شهرستان مهربان قطع شده بود.

مظفر با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارش‌ها سه باب واحد مسکونی در شهرستان «مهربان» تخریب شده است، افزود: خوشبختانه زلزله عصر امروز اهر خسارتی در شهرستان ملکان ایجاد نکرده است.

وی با اعلام اعزام 66 امدادگر از شهرهای اردبیل و ارومیه به مناطق زلزله‌زده، گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مجروحان احتمالی این زمین‌لرزه از طریق امدادهوایی به مراکز درمانی منتقل خواهند شد.

ترکیدگی لوله گاز در اهر حادثه آفرین شد

دکتر معصومی، رییس اورژانس کشور نیز ساعتی پس از وقوع زلزله در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اعزام دو بالگرد و 17 دستگاه آمبولانس به مناطق زلزله‌زده در پی وقوع زلزله در تشریح آخرین اقدامات تکنیسین‌های اورژانس در شهرستان‌های اهر و ورزقان گفته بود: پس از اعلام گزارش زلزله و با توجه به نوع گزارش دریافتی، دو تیم امدادی و به همراه یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه اعزام شدند.

وی با بیان اینکه هفت دستگاه آمبولانس نیز برای انتقال مجروحان از اردبیل به مناطق زلزله‌زده اعزام شد، گفت: با توجه به نوع گزارش‌های دریافتی، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز از تبریز به مناطق اهر و ورزقان اعزام شد.

رییس اورژانس کشور با اشاره به اعزام دو فروند بالگرد امدادی به مناطق زلزله‌زده گفت: 10 دستگاه آمبولانس نیز برای انتقال مجروحان از تبریز به اهر و ورزقان اعزام شد.

وی با اشاره به اعزام تیم‌های ارزیاب به تبریز و اهر خبر داده و با بیان اینکه در پی وقوع زلزله امروز ارتباط تلفنی با تبریز و اهر قطع شده ، گفته بود: بر این اساس یک تیم از اردبیل برای ارزیابی به تبریز اعزام شد.

وی با بیان اینکه ارتباط تلفنی با اهر که کانون زلزله بوده، قطع است، گفت: یک تیم ارزیاب از مشکین‌شهر برای ارزیابی منطقه زلزله‌‌زده به اهر اعزام شد.

رییس اورژانس کشور در تشریح آخرین گزارش‌های دریافتی از مناطق زلزله‌زده در پی وقوع زلزله 6.2 و 6 ریشتری در استان آذربایجان‌شرقی گفت: براساس تماس‌های دریافتی از ستاد تبریز، ترکیدگی لوله گاز در اطراف اهر حادثه آفرین شد.

وی با بیان اینکه تعدادی از خانه‌ها در اثر زمین لرزه در اهر تخریب شد، گفت: راه ارتباطی از تبریز به اهر (15 کیلومتری اهر) به علت تخریب قطع است که آمبولانس‌ها مجبور شدند از مسیر مشکین‌شهر به ورزقان بروند.

رییس اورژانس کشور با بیان اینکه یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به همراه پنج دستگاه آمبولانس از اردبیل به اهر اعزام شده‌اند، گفت: براساس گزارش‌های دریافتی، تخریب‌های ناشی از این زلزله در وستاهای مابین اهر و ورزقان است.

وی افزود: برابر آمارهای دریافتی حدود 25 هزار تن در این روستاها زندگی می‌کنند اما هنوز آماری درخصوص کشته‌ها و زخمی‌های این زمین لرزه مشخص نشده است.

برهان، مدیر روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز نیز درباره این حادثه با بیان اینکه هم‌اکنون ترافیک شدیدی در اکثر معابر شهر تبریز برقرار است به ایسنا گفت: بیشتر نقاط تبریز با قطعی برق روبرو شده و همین امر نگرانی شهروندان را رقم زده است.

به گفته مدیر روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز، تاکنون آماری در خصوص تعداد مجروحان یا تلفات احتمالی این حادثه مخابره نشده است.

وارد شدن خسارت به دو روستا در زلزله براساس گزار‌ش‌های اولیه

حسین درخشان، مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر نیز از اعزام تیم‌های ارزیاب این سازمان به دو روستای «خرمالو» و «هریف» خبر داد.

وی با بیان اینکه در پی وقوع زلزله 6.2 ریشتری و 6 ریشتری استان آذربایجان‌شرقی در ساعت 16:53 خطوط ارتباطی با این شهرستان قطع شده است به ایسنا گفت: دو شهرستان «اهر» و «ورزقان» کانون این زلزله بودند.

وی با بیان اینکه دو روستای «خرمالو» و «هریف» در این زلزله آسیب دیده‌اند، گفت: تیم‌های ارزیاب برای ارزیابی اولیه این مناطق اعزام شده‌اند.

مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر به ایسنا گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر خسارات و همچنین تلفات جانی احتمالی گزارش نشده است.

آماده‌باش نیروهای اورژانس اردبیل

دکتر محمد جعفرزاده، رییس اورژانس اردبیل از اعزام دو تیم ارزیاب از اورژانس این استان به تبریز و اهر خبر داد.

وی به ایسنا گفت: در پی اعلام وقوع این زلزله در شهرستان اهر مقرر شد دو تیم ارزیاب از استان اردبیل به تبریز و اهر اعزام شوند.

جعفرزاده با بیان اینکه دو تیم ارزیاب متشکل از هشت کارشناس و تکنیسین که به همین قصد دوره دیده‌اند، به محل اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: یکی از تیم‌ها از پایگاه مشکین‌شهر به سمت اهر اعزام شده و تیمی دیگر نیز از پایگاه نیز به سراب و از آنجا به تبریز اعزام خواهد شد.

به گفته رییس اورژانس استان اردبیل، نیروهای اورژانس در این استان، به عنوان استان معین هم‌اکنون در حالت آماده‌باش قرار دارند و در صورت نیاز امدادرسانی به مجروحان حادثه را آغاز خواهند کرد.

رییس اورژانس اردبیل اضافه کرد: تاکنون اخباری مبنی بر تعداد مجروحان و تلفات احتمالی حادثه گزارش نشده است.

آماده‌باش نیروهای مدیریت بحران در زنجان

صفی‌الله کرامتی، مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان از آمادگی نیروهای بحران استان برای امدادرسانی احتمالی خبر داد.

وی با بیان اینکه این زلزله درشهر زنجان و سایر مناطق استان زنجان نیز احساس شده است، به ایسنا گفت: خوشبختانه تاکنون خساراتی ناشی از بروز این زلزله در استان زنجان مخابره نشده است.

کرامتی با اعلام آمادگی نیروهای مدیریت بحران این استان برای امدادرسانی احتمالی به این حادثه به ایسنا گفت: تاکنون درخواستی از ما در این رابطه نشده، اما نیروهای ما در حالت آماده‌باش قرار دارند و این آمادگی را دارند تا در صورت نیاز امدادرسانی احتمالی را آغاز کنند.

جزئیات بیشتر از زمین‌لرزه امروز شمال غرب کشور از زبان کارشناسان

دکتر فرهنگ احمدی گیوه رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در خصوص جزییات زمین لرزه حوالی اهر و ورزقان گفت: پس از دو زمین‌لرزه بالای شش ریشتر، پس لرزه‌های کوچکتری در این منطقه به وقوع پیوست.

وی افزود: همچنین پس لرزه‌های بسیار زیادی نیز زیر سه ریشتر در این منطقه رخ داده است.

رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر نمی‌توان گسل مسبب این زلزله را معین کرد، گسل شمال تبریز را یکی از معروف‌ترین گسل‌های این منطقه نام برد.

دکتر محمد قیطانچی رییس بخش زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر موقعیت دقیق گسل مسبب زمین‌لرزه اهر مشخص نشده است، تصریح کرد: حوالی استان آذربایجان شرقی گسل‌های کوچک فراوانی وجود دارد که احتمالا وقوع دو زمین لرزه با بزرگای بالای شش ریشتر بر روی گسل‌های مجاور نیز تاثیر داشته است و به دلیل اینکه شاخه‌ها و گسل‌های فرعی متعددی در آن منطقه وجود دارد، انتظار داریم، پس لرزه‌ها تا مدتی ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد که پس‌لرزه‌ها تا چه زمانی ادامه دارد، خاطرنشان کرد: به احتمال فراوان تا 24 یا 48 ساعت آینده شاهد بیشترین پس‌لرزه‌ها خواهیم بود.

رییس بخش زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با بیان اینکه کانون این زمین لرزه بین شهرستان اهر و ورزقان بوده است، خاطرنشان کرد: این زمین لرزه سطحی بوده و شدت زیادی در حوالی کانون زلزله داشته است. زمین‌لرزه‌های سطحی مدت دوام چندانی ندارند، اما در فواصل دور به آرامی و در زمان‌های طولانی خود را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، این زمین‌لرزه در بیشتر شهرهای استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان و حتی گیلان نیز احساس شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد